ФортисимоКой кого?

Е-мейл Печат ПДФ

Кой кого…

Чували сте приказката, че с какъвто се събереш, такъв ставаш. Някои ще се съгласят, други не. Понякога е хубаво да се събереш с някой от когото можеш да научиш нещо – да му станеш приятел, да му станеш любовница, да станете колеги или пък съмишленици в някое друго поприще.

Друг път това „обвързване” може и да не e дотам приятно.

Имаме си ние българите и други хубави поговорки – Търкулнало се гърнето, намерило си похлупак. Аз познавам двойки, които точно така се намират: и приятелски, и интимни. И отлично се разбират след това. Дори хората отстрани казват, че започват да си приличат. Зависи кой доминира, макар че аз повече вярвам, че по-често доминира жената. Защото е по-силна в убеждаването ли, защото е по-хитра, или просто защото мъжа иска да й се хареса, той започва да се нагажда към нейните интереси. И обратното не е изключено, но е по-малко вероятно. Знам, че Симо веднага ще ме обори, но вярвам, че вътре в себе си, ще признае че съм права ;)

По-често в една двойка жената е тази, която някак си насочва общите приятелства. Успява да го притегли към своите интересни и прекрасни приятели, но и много гъвкаво успява да елиминира неговите „досадни” и „елементарни” дружки. Така тя ще живее с усещането, че е човек, който превъзпитава или обучава, води по пътя. Не случайно казват, че мъжът е главата, а жената е шията. Не е закономерност, но и не е случайност това, че една жена е способна да напътства мъжа и да го моделира. Така правят още майките със синовете си. Те вкарват в главата на момчетата модела, примера за жената. Каква да бъде, колко да е послушна, колко да е кротка или напориста, дали да е домакиня или професионалист, дали да се бори или да се предава. Една жена, ако иска да е водеща, тихо и кротко ще „работи” с мъжа, който й е важен, завинаги или за определен момент. Няма да се предаде, дори при провал. Ще го накара да заобича нейната музика, нейното макар и недотам добро ядене, ще го води през води и през гори, на местата където уж без нея не може.

Кой кого…

Не намирам нищо лошо в това. Жените само на пръв поглед изглеждат слаби и беззащитни. Умните ще използват това само понякога, глупавите ще го използват винаги, но без да съзнават, че това е до време… защото ще се появи друга жена. По-умна, или по-хитра, или просто по-лоша.

Не подценявам мъжете, но не подценявам и жените. Всички знаем колко беди има по света, предизвикани от жени. Не случайни.

Жената е като славата и парите. Може да направи чудеса от мъжа, но може и да го закопае за вечни времена. От любов, от глупост, от дребнавост, от скука или от големи сметки.

Кой кого не е просто въпрос. Това е констатация. Въпрос на време, на настроение, на гъвкавост и на повече женски хормони… :)

За fortisimo.eu – Форти (която понякога иска да е повече мъж, защото там нещата сякаш са по- първични и по-ясни…)

 

0 коментара

  Добавете коментар   Ново изображение
   Сподели във Facebook

   Ново от Сексът и градът

   Популярно от Сексът и градът

   Реклама

   Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

   ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


   Вход за потребители

   Слушай Форте радио он-лайн

   Хороскоп

   Още в Сексът, градът и още нещо

   ВиК - Шумен ООД

   В и К - Шумен” ООД

   Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

   Лично във Facebook

   
   Κατασκευή ιστοσελίδων
   joomla modules templates

   Още от Това е лично

   Приятели

   • Форте радио - силата да бъдеш информиран
   • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
   • Лимонче с лед - блогът на Рошо
   • Българите в Австрия - блогът на списанието
   • Бела - онлайн издание
   • ШУМ.bg - newspaper online
   • Шумен City - Порталът на Шумен
   • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

   Контакти

   Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

   • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
   • Телефон: 088 683 538 6
   • Email:  и
   • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414