ФортисимоШоколад или секс?

Е-мейл Печат ПДФ

Снимка aquarianeyes.files.wordpress.comСеднах пред компютъра с идеята да прегледам новините и освен на стоте дни на правителството се натъкнах и на интересни изследвания, визирайки обикновени човешки потребности, далеч по-древни от политическата атмосфера в страната ни в момента. Изследвания, които започват с познатото: „учени установиха”, „проучване сочи” и т.н.

Всички знаем, че шоколадът е един от най-ефективните афродизиаци. Да похапнеш плочка шоколад или примамлив бонбон, със същото съдържание, носи наистина наслада. Освен това поражда чувство на щастие и удовлетворение от отделените ендорфини в човешкия организъм.

Може би затова, подобно на кафето, шоколадът си остава много често експлоатирана тема от учени, психолози, шоколатиери, производители и т.н.

Снимка www.shockmd.comТози път дилемата – обект на учените бе въпросът „Шоколад или секс”? С интерес разгледах две изследвания, направени с представителна извадка от мъже и жени, в активна възраст, от северните и южните райони на стария ни континент.

И в двата случая 60% от нежната половинка директно заявява изключителните качества на шоколада и удоволствието от неговата консумация. Дори нещо повече – нуждата от сладкото изкушение е ежедневна, а тази от секс – от време на време.

В защита на тезата си, жените твърдят, че удоволствието от консумацията на шоколад е гарантирано, докато от секса – не винаги. Дори и топлата южна кръв не повлиява на твърдото мнение на дамите.

Мъжете обаче не мислят така. Техният еднозначен отговор е разбира се – секс. Не, че представителите на силния пол не консумират шоколадови продукти – това просто е въпрос на приоритети. А за тяхна утеха, ще припомня, че консумацията на лакомството засилва желанието за ласки.

sbs.com.au

Всъщност, изследването показва, че и двата пола хапват почти еднакво количество шоколад. Но докато жените признават най-искрено, че умират за сладко, то мъжете са по-притеснителни в това отношение. 
Водена от любопитство, зададох въпроса „Шоколад или секс”? на десет, случайно и не толкова случайно, избрани от мен мъже и жени. С чувство на вътрешно удовлетворение и с кутия шоколадови бонбони до мен, се заемам да ви представя отговорите.

Жени:

- Не мога без шоколад, без секс също
- Без „или”. И двете
- Първо шоколад, после секс
- Шоколад всеки ден, секс - от време на време
- И двете
- И шоколад и секс

Мъже (тук няма разнообразие в отговорите):

- Секс

Снимка www.utalkmarketing.comЕто къде трябва да направят проучване учените - в България.
Очевидно у нас редовно се „практикуват” и шоколад, и секс. А колкото повече шоколад и секс, толкова повече доволни и щастливи хора.
Държа да ви припомня обаче факта, че при секс изразходвате около 500 калории за час, докато шоколадът само добавя.

Довършвам кутията с бонбони и отново се връщам към новините и стоте дни на правителството. Шоколадът си е свършил работата, аз съм усмихната и изпълнена с позитивизъм. А колкото до щастието, то е в личното ни пространство и зависи изцяло от нас самите. Ако имате различен поглед за шоколада и секса, пишете! С удоволствие ще добавя вашето мнение към личното ми проучване.

За fortisimo.eu Калина

 

1 коментара

 1. http://www.vbox7.com/play:bc1051e5&start=85

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Сексът и градът

Популярно от Сексът и градът

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още в Сексът, градът и още нещо

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414