ФортисимоЗатвори очи и пътувай

Е-мейл Печат ПДФ

Затвори очи и пътувайТе вече са трима. Мъничето вече няма да е самотно и тъжно. Големите вече няма да са пълни с обич, която няма на кого да дадат.

Мъничето вече ще усети какво значи да те гушнат когато плачеш, когато те боли, когато искаш да ти е топло на душичката. Ще знае, че тези двама души ще бъдат винаги с него и до него. Няма да познава само няколко възрастни и също няколко деца.

Големите вече няма да се чувстват различни, само защото до тях не е имало едно прекрасно слънце, на което да бъдат опора, приятели и всичко. Вече няма да гледат с надежда и очакване към телефона и да чакат срещата с тяхното (не биологично) дете.

Днес беше техният ден по дългият път към дома, след който вече нищо няма да е същото. Защото вече са заедно тримата… по пътя, който ще ги отведе към друг техен живот. Щастлив, непознат, очакван и чуден.

Големите са стари мои приятели, а Mъничето е новият ми приятел. Заедно като семейство са от няма час… Времето за чакане мина. Видях ги за десет минути. На един кръстопът. Какъвто беше досега животът и на трима им. Сияещите родители имаха вид на хора, които не са родители от днес, а сякаш винаги са били. Мъничето, сгушено и леко уплашено, учудено на всичко, което вижда и което се случва около него. Едва се сдържах да го гушна, но всъщност само нацелувах малката му ръчичка. Задържа пръста ми доста дълго. Мъничето вече намираше новите си приятели навън... Без думи, само с едни големи леко усмихнати очи.

За малкото време си казахме доста неща: няма страшно, чувството е много хубаво, той е прелестно дете, радваме се, ще се чуваме, ще изпращаме снимки, ще идваме…

Аз си помислих, че Мъничето е късметлия, а Големите са щастливци. Намериха се, за да се обичат и радват. Всички се радвахме много, дори повече със сърцата си, и много повече отколкото можехме да покажем. Видях една кола пълна с хора, пълна с надежда и пълна с любов.

Малко стреснато от новото, но и леко унесено беше Мъничето. След минути това все още няма и двегодишно бебе щеше да заспи. Също както и моето бебе преди време спа по целия път от единия град към другия, и от стария към новия си дом.

На сбогуване докато им махах с ръка си мислех: Затвори очи, Мъниче, и пътувай! Пътувай към новия си живот. Спи, не гледай пътя, за да няма връщане назад :)

За fortisimo.eu – Нели Русева (снимка svyat.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Ново от Мама + Тате = Аз

  Популярно от Мама + Тате = Аз

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Мама + Тате = Аз

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Затвори очи и пътувай

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414