Фортисимо



Ани Владимирова помага онлайн

Е-мейл Печат ПДФ

Снимка standartnews.comАни Владимирова е завършила психология в СУ "Св. Климент Охридски" и май никога не спира да учи. Работи като детски и като фирмен психолог. Автор е на системи от тестове за различни професионални умения, тренинги за развитие на комуникативни умения и решаване на конфликти.

Позната е на публиката от работата си за телевизионните риалити формати „Биг Брадър“ и „Цената на истината”. Участвала е и в други предавания, сред които емблематичното „Секс игри, ах”. Тази крехка, нежна жена е създател и на първия сайт за он-лайн психологически консултации и терапия - www.e-therapy.bg.

Ани носи очарованието на човек, който помага на другите, защото има нужда да лекува душите на хората. Лично аз останах с впечатлението, че срещу мен стои човек, който анализира, но не съди. Респектира, но не наставлява. И никога не пропуска да каже, че проблемите приличат повече на предизвикателства, отколкото на катастрофи.

Нели Русева: Ани, ти си създател на първия сайт, който дава възможност за психологически консултации и терапия он-лайн. Разкажи ни повече за сайта – за кого е предназначен и всеки ли може да го използва?

Ани Владимирова: Сайтът работи вече повече от шест години и има над 8 000 потребители. Обслужваме го цял екип хора – оперативни психолози и програмисти. Хубавото е, че човек получава помощ, без да мръдне от дома си, а знаем колко трудно е да се вдигнеш до София, да запазваш часове... Работим и с българи в чужбина, за които е много по-лесно да споделят с български психолог, на български... Да не говорим за тийнейджърите и учениците, които трудно се доверяват на специалист. Анонимността на всички тези хора, сигурността в доверителния режим са условията за тяхната искреност. Бариерите падат много по-бързо, отколкото в кабинета, пред погледа на чуждия човек... Нямаш идея колко облекчаващо е за човека от малко населено място да сподели без страх, че е хомосексуален, взема наркотици или пък няма деца и страда от отношението на роднини или съседи... Даваме консултации за всичко от областта на психологическата проблематика. Имаме контакт с лекари и психиатри - ако се окаже, че трябва и лекарствена терапия. Клиентите ни са обезпечени и за най-трудните решения. Нашата работа е да ги насочваме в правилната посока.

Снимка narodnodelo.bg

Нели Русева: Ти казваш, че „повечето хора днес живеят на ръба на психическата и физическата си издръжливост”, а това води до психосоматични разстройства. Какво най-често разбива психиката?

Ани Владимирова: Психиката се разбива както от внезапни събития, така и от хронични страдания, с които мислим, че сме свикнали... Още повече, че различните хора имат различен толеранс към трудностите. Това е и вродено, но не бива да разчитаме само на гените и да се успокояваме, че носим на стрес, на бой, на нечовешки натоварвания... За съжаление е много по-лесно да се мине „от другата страна”. Да полудееш няма нищо общо с интелекта, или с физическата издръжливост...

Нели Русева: Как се обяснява това, че когато сме нещастни, е ужасно трудно да променим нещата, да сменим посоката? Кое ни спира?

Ани Владимирова: Приемеш ли, че си „нещастен”, това е равносилно на отказ от правото на щастие! В повечето случаи това не става изведнъж (тук изключвам загубата при смърт, тежките диагнози...) Ако цял живот си гледал тъжни и нещастни родители, ти нямаш модел за щастие. Ако живееш с човек, който ежедневно ти внушава, че не заслужаваш по-добро, ти започваш да вярваш в това. Инерцията е това, което ни пречи да кажем „не” и да сменим посоката.

Нели Русева: Възпитанието или средата, според теб, определят нашия светоглед и отношението към проблемите?

Ани Владимирова: Възпитанието или средата? И двете! Не можем да се парцелираме. През половината си живот несъзнателно попиваме чуждите модели на родителите, а през другата част от живота връщаме ударите на обстоятелствата и съдбата. Не избираш силни или слаби, достойни или не родители да имаш, не избираш времето и мястото, в което да се родиш. Остава ти само да избереш кой да си и как да минеш през живота, и то в рамките на сравнително малко авторство, на фона на независещите от теб променливи.

Нели Русева: Добри родители ли сме ние, българите?

Снимка tiabg.comАни Владимирова: Ние, българите, сме самоотвержени родители. Може би още от кръвния данък е останал тоя убийствен родителски инстинкт. Малко други нации могат до такава степен да се откажат от собствения си живот в името на децата. Но това не им прави особено голяма услуга. Като му звъниш 20 пъти на ден успокояваш себе си, но не го научаваш да е самостоятелно! Като се лишаваш от всичко за детето си, така му показваш модела на нещастия родител, в който и то ще се превърне после! Като го лъжеш, за да му спестиш ядове, му спестяваш и начините за справяне с тия ядове!

За fortisimo.eu разговора с Ани подхвана Нели Русева (Снимки standartnews.com, tiabg.com, narodnodelo.bg)

Очаквайте продължението му скоро!

 

1 коментара

  1. Моля Ви, изпратете ми имейла или телефон за връзка с Ани Владимирова

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Интервю

Популярно от Интервю

Реклама

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Още от Това е лично

Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още от Интервю

Готви с нас

Конкурс: „Празник на трапезата” с награда електрическа хлебопекарна

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Ева – център за красота от ново измерение. Ние се погрижихме, когато преминете вратите на център за красота ЕВА, да почувствате уюта и комфорта на домашната атмосфера.

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Интервю Интервю Ани Владимирова помага онлайн

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров
  • Часовници – онлайн магазин

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414