Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Велопоход – България

Е-мейл Печат ПДФ

Снимка АктуалноСтартира ли „Големият велопоход”? Този въпрос си зададе екипът на fortisimo.eu, селектирайки все по-честите информации за изграждане на велоалеи в променящите се български градове.

Новият устройствен правилник за Бургас например предвижда морският град не просто да стане един от най-зелените. Освен това там може да се изгради цялостна система за придвижване с велосипед. Намеренията са бъдещите устройствени зони на града да бъдат свързани с велоалеи. Те ще опасват целия град и отделните квартали. Нови велотрасета ще бъдат пуснати и в северна посока – към Банево и Ветрен. С колело ще може да се стига и на юг – до Крайморие и Созопол и на изток – към бъдещия парк на местността „Кюшето” и Сарафово.

„Велопоходът” очевидно тръгна в София, като край новите метростанции вече има изградени съвременни стоянки за велосипеди. Вълнобойната алея на Балчик пък през лятото изненада туристите с новото си продължение – направо до плажовете на Албена. В Разград, с европейски средства, е изградена десет километрова велоалея, свързваща града с местността Пчелина.

Снимка velqn.com

На последното си заседание общинските съветници в Шумен приеха радушно предложението на доц. Юрий Проданов за включването на националния „Велопоход” в стратегията за развитие на туризма в Шумен. За fortisimo.eu Юрий Проданов разясни, че идеята е бъдещата велоалея да свързва историческите и археологическите обекти на територията на общините Шумен, Каспичан и Велики Преслав.

„Това е твърде мащабен замисъл, но можем да започнем да го реализираме на отделни етапи”, допълни още Проданов. Той добави, че вече е разговарял по темата с областния управител Димитър Александров. В общинския бюджет за следващата година предстои да бъдат заделени 15 000 лева за изработването на идеен проект за трасето.

„Велопоходът” в България очевидно стартира, но ние още сме скептични. Все пак живеем в държава, в която изграждането на една автомагистрала отнема десетилетия.

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Велопоход – България

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414