Фортисимо



Защо мъжете се плашат от брака? – част 1

Е-мейл Печат ПДФ

Защо мъжете се плашат от брака? – част 1Много хора живеят с идеята „Заедно сме, но няма да се женим”. Затова си има причини и те съвсем не се изчерпват с клишираните разбирания „Не си давам свободата, страх ме е от обвързване, защото съм мъж и искам да правя секс с всяка жена във всяка една минута”.

 Женските списания и сериалите са изградили хиляди стереотипи за женените мъже, които макар и забавни, са далеч от реалността. Известният блогър Джон Чийз систематизира някои от реалните безпокойства, които не позволяват на мъжете да се врекат във вечна вярност.

Ще ви представя тезите му, но ще ги пречупя през родната призма.

Посланията „Не се жени” са навсякъде

Я да се замислим, готините мъже по филми и сериали са ергени, а задръстеняците – женени (или поне са били женени). Обвързаните са под чехъл и успяват да си направят кефа само ако излъжат жена си. Спомнете си за „Двама мъже и половина”. Но и в българската телевизия положението не е по-различно. Ако имаш поносима жена, то ще ти се натресе чудовищна тъща – като в „Домашен арест”. А колко вицове за женени мъже знаете? Те винаги стават за смях след поредната пиянска вечер или изненадваща визита у дома.

Защо мъжете се плашат от брака? – част 1

Все без секс и пари, все скука и много алкохол за утеха… това вещаят смешните истории за бракуваните господа. Та как да се вкараш в браково положение, дори ако си почти убеден, че твоят семеен живот ще е изключение от правилото?!

Мога ли да си позволя сватбата?

Не си мислете, че мъжете не оценяват смисъла на брачния ритуал. Само че за тях значението е изместено. Не става въпрос за изживяна приказка, за рокли и букети, а за отношение към близките. Тази покана не е просто лист хартия, а декларация „Да, ти си важен за мен и затова искам да си до мен в този момент”. Липсата на покана пък се тълкува като „Срамувам се от теб/Не ме еб* за теб и не те ща на церемонията”. Но всеки път когато прецениш, че не може да не поканиш този или онзи, сметката на угощението нараства и главата пламва. Средната цена на една сватба в САЩ струва 27 хил. лв. Това си е почти една годишна работна заплата. В България положението не е по-розово. Ако се разминеш с 6 хил. лв., то ти си късметлия. Финалната сметка отново е това, което повечето хора изкарват като заплати за една година. Но нали церемонията трябва да е като по филмите? Нали от Холивуд създават представите ни за това, кое е нормално и кое не е?

Защо мъжете се плашат от брака? – част 1

Мъжете често се чувстват като с поли щом осъзнаят, че трудно ще осигурят тази сума за пустата сватба. Това си е жив удар по достойнството ни. Как ще се грижим за жена си след като не можем една сватба да й осигурим?

Но дали трябва да започвам едно семейно начинание със сериозен камък на шията, под формата на кредит?! Пък и цялата парична истерия около сватбата може не просто да изплаши един мъж, а направо да го хвърли в ситуация на фобия. 200 лв. за воал? 50 лв. за сватбени чаши? 40 лв. за жартиери. Тези цени могат наистина да ти изкарат акъла.

Следва продължение…

Защо мъжете се плашат от брака? – част 1

За fortisimo.eu – Симо (снимки suitupp.com)

 

2 коментара

 1. Превеждането на чужд текст не е "творчество"...
 2. Ваня, текстът е с цитиран автор, а и не е буквален превод ;)

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Сексът и градът

Популярно от Сексът и градът

Реклама

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Още от Това е лично

Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още в Сексът, градът и още нещо

Готви с нас

Конкурс: „Празник на трапезата” с награда електрическа хлебопекарна

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Ева – център за красота от ново измерение. Ние се погрижихме, когато преминете вратите на център за красота ЕВА, да почувствате уюта и комфорта на домашната атмосфера.

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Сексът, градът и още нещо Сексът и градът Защо мъжете се плашат от брака? – част 1

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров
 • Часовници – онлайн магазин

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414