Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Кмет на века?!

Е-мейл Печат ПДФ

Кмет на века!Хайде, стига бе! Толкова бях зает вчера, че когато чух новината, че кметове са номинирани в класация, която се нарича „Човек на ХХІ век”, първом ми дойде човешка попържня.

Викам си – та той векът сега започва!

После се сетих, че нямам вода, а лани спря и токът. 'Щото общината най-после харчи европейските пари за нова канализация. Някой подметна, че колкото по-напред с хилядолетията е кметът, толкова по-назад са гражданята. Други се изкискаха, че нашият си кмет е подценен, защото си заслужил да е човек поне на XXVI век.

Глупава работа! Какво толкова се коркам, казах си, и потънах в нормалното си ежедневие. Надвечер пих водка и мислих. Какво ми е крив кметът Красимир Костов? Нищо! Номинирали го човека в класация, която не разбирам. То в нея има и раздел „Медии“. Ужас!

altАко бяха номинирали fortisimo.eu за „Списание на  ХХІ век”, какво щяхме да сторим? Направихме проучване и разбрахме, че глуповатата класация е съвсем сериозна. Организира се от Сдружение „Програма "Произведено в България”, създадено като гражданско обединение между български физически и юридически лица. То си поставя за цел изграждане на делови бизнес отношения на територията на България, Балканите и Европа. А обичащият камери премиер – Бойко Борисов, ще раздава наградите.

Да ви кажа, всички глупави неща са сериозни. Иначе нямаше да им се дразним. Наградата се връчва за седма поредна година в шест категории – „Производство, строителство, обществено инженерство, услуги”, „Държавно управление”, „Авангардно и креативно мислене”, „Традиция и развитие”, „Медии”, „Млад бизнесмен”.

Що пък я чувам за първи път? Нали съм „шуменист“ обаче, отново станах жертва на старата си страст. Трети сме. Имаме шанс. Бърза справка в сайта – www.manof21century.com показа, че кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев засега води он-лайн класацията, втори с над 14% е кметът на  Никопол Валерий Желязков и после е Красимир Костов. Мандалото щяло да падне на 27 ноември, така че има време да ги ступаме. Пих още една водка и пак се умислих.

Кмет на века!Мани тия работи с човека на хилядолетието. Състезанието е важно. Най-вероятно Никопол ще спечели. Като знаете - у нас как хората обичат кметовете си. Можем да очакваме бургазлии да гласуват за Никопол или Шумен. Шумналии за Никопол или Бургас, а никополчани за Бургас или Шумен. Протестен вот! Най-малкият в тройката печели.

Казах ви, че класацията е тъпа, ама проблемът не е в кмета!

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Кмет на века?!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414