Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Къде сте на Нова година?

Е-мейл Печат ПДФ

Къде сте на „Нова година”?Писмото с поръчките за подаръците до Дядо Коледа у нас отдавна беше изпратено. Уж съм разпоредила подобни писма да се пишат поне като падне първият сняг, ама нейсе!

Тази година децата цели две седмици бяха в грипна ваканция и от скука взеха, че се размечтаха.

Е, от понеделник редовно си ходят на училище. И, естествено, понеже се „презориха” отново се размечтаха за ваканция. Най-близка им изглежда коледната.

А понеже Рождество Христово е традиционен семеен празник, „снежните” мечти на децата ме наведоха на мисълта, че е време да се помисли и за Нова година. Тоест - за една по-различна Новогодишна нощ.

Признавам, през последните 15 години, откакто сме „женени с деца”, точно три пъти съм била на кръчма в нощта 31/1. Третият път беше преди около 12 години – в Шумен, и ми остави неприятен спомен. Много ядене, много чалга, безвкусно украсено заведение и изобщо... с кеф си се прибрах в къщи.

Оттогава не сме си и помисляли за „кръчмарско” посрещане на Новата година. Може би нещата са се променили, защото много хора са ми се хвалили със „супер преживявания”. Обладана от подобни мисли, бързо се снабдявам с няколко телефона на шуменски заведения.

Но преди да звънна където и да е, влизам във „Форумът на Шумен”. Там форумците вече бистрят темата. Така са се развихрили, че са натрупали 36 мнения. Част от тях ме навеждат на мисълта, че третата половина на ноември е много закъснял период за резервации. И все пак - направих „телефонна разходка” из десетина шуменски заведения.

Ето и резултата:

Започвам от ресторант „Балкан” – лесно достъпен, в центъра на Шумен. Програмата е с жива музика и томбола с награди. Освен куверт за възрастни (50 лв.), за първи път има и детски куверт (35 лв). Менюто предлага различни вариации.

Различен вариант за хората, предпочитащи по-свободна консумация, пък предлага другото заведение на Бисер Балинов – „Гинес”. Там също ще има томбола и програма, но кувертът е само 10 лв., като са включени задължителните в новогодишната нощ баница с късмети и шампанско. Останалата част от менюто е волна програма, според индивидуалния вкус и предпочитания.

Къде сте на „Нова година”?Дисководещ, фойерверки и качествени ястия и питиета, срещу куверт от 50 лева, предлага култовата „Попшейтанова” къща. За децата – свободна консумация. Като се движа мислено „по калдаръма” на „Цар Освободител” логично стигам до „Миналият век”.

Там също вече приемат резервации за Новогодишната нощ. Подробностите обаче все още се доуточняват. По-ясни са нещата в известната с добрата си кухня и непретенциозен уют механа „Старият рицар”. Кувертът тук е с цена 29.90 лв., за децата – по-ниски цени и меню по избор.

Продължаваме по ул. ”Съединение” и влизаме в парк ”Кьошковете”, защото традицията го изисква. Ресторант „Боровец” ще зарадва гостите си в навечерието Нова година с разнообразна програма – оркестър, DJ, танцов ансамбъл, мажоретки и така неусетно ще се стигне до полунощ, когато пък ще блеснат фойерверките. Менюто – традиционно богато, с куверт от 65лв. на възрастен и 35 лв. на дете.

Същият куверт за възрастен, но малко по-нисък детски – 28 лв., са подготвили в механа „Чифлика”. Отделно, малчуганите ще бъдат изненадани и с торбички с лакомства. За възрастните пък, само тук, в куверта са включени и 50 гр. марково уиски. Програмата и живата музика са очаквана екстра от всеки, който е посещавал заведението. Гвоздеят на програмата е голямата награда от традиционната томбола – усмихнато печено прасенце.

В заключение – на хората от региона, които добре си спомнят „Карачката”, предлагам едно кратко пътуване до Каспичан. Офертите на новата механа са за атрактивна програма с жива музика, народни танци, модерен балет и, естествено – фойерверки. Кувертът е 50 лв., за децата – 20 лв. Ако ви притеснява транспортът – и този проблем отпада, защото от заведението са осигурили микробус.

Къде сте на „Нова година”?Ето така, докато си вършех работата и с риск да попадна в конфликт на интереси, намерих и моята оферта за Новогодишната нощ. Надявам се, че събраната информация обаче ще бъде полезна и за читателите на fortisimo.eu.

Готови сме да публикуваме и други предложения, мнения и оферти за един различен и интересен новогодишен купон в Шумен.

За fortisimo.eu – Мина Денева

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Къде сте на Нова година?

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414