Фортисимо – това е лично!

Глобалното село

 

Глави в чиниите

Да си признаем основният ни интерес към тези изрисувани чинии дойде от името на а...

 

Превръщат мотори в мебели

Хората, които имат бензин в кръвта, ще се трогнат от колекцията мебели Classified Moto. Т�...

 

Мебели като цветя

Едва ли е случайно, но точно преди Цветница на вниманието ни попадна серия от меб�...


Топлата пица…

Е-мейл Печат ПДФ

Топлата пица…Студен, неприятен януарски ден, от най-лютите. Аз и синът ми, и двамата болни, сме излезли да се разходим за час, да подишаме, а и да свършим нещо неотложно. Свършихме си работата и вече на път за в къщи детето поиска пица – от тези, които продават на улицата.

Купихме пицата, прибрах я в раницата, за да я запазим топла и забързахме към нас. Пътят ни минава покрай една голяма сграда на центъра на града, на която на един по-нисък етаж  място са си запазили група гълъби.

Не разбрах защо са там, няма и никакво значение. Вероятно, защото оттам минават много хора и винаги може да се намерят трошици… Когато ние минахме една част от гълъбите бяха долу, на тротоара. Моето момче веднага ги загледа, зарадва им се много и почти в същия миг каза: „Мамо, хайде да дадем на гълъбите от пицата ми”. Правили сме го друг път, когато сядаме на улицата в топло време да ядем пица. Но тогава е било друго.

Аз пък, може би защото и двамата сме болни и изобщо не ми се искаше да оставаме на улицата повече от необходимото, веднага отсякох: ”В никакъв случай! Няма да отварям торбичката и да изстудявам пицата ти. Друг път!”.

Продължихме няколко крачки напред, но нещо в мен силно се сви. Какво правя – казах си аз, какъв пример му давам. Дори да не е толкова важно, той рано или късно ще си спомни това. И ще постъпи по същия начин. А иначе ние си говорихме, че гълъбите са гладни, че за това са там на тротоара и си търсят трошици…

Топлата пица…

Моята реакция, моята позиция изразена с три изречения стресна мен самата… Нали аз самата не харесвам подобен тип поведение?! Нали аз самата смятам, че примера е този, който възпитава?! Нали аз самата смятам, че ако имаш достатъчно, можеш да отделиш и да дадеш на някой който няма нищо?! Нали аз самата искам от детето си да е състрадателен и добър и към хората, и към животните?! Защо постъпих по начин, който не харесвам?! Защото съм болна… или защото първосигнално избрах по-лесния начин. Да отмина.

Спрях се и му предложих да купим един геврек и да нахраним гълъбите. Как се зарадва само малкото ми момче! Купихме геврека, разделихме го и започнахме да чупим късчета от него. Събрахме гълъбите около нас. Петгодишният ми син сияеше и непрекъснато викаше единствения бял гълъб между десетките черни, който все не успяваше да клъвне: „Ей, белия, беличкия, беличкото, вземи си и ти. Не изоставай, ела, Бял, хапни си…

Настръхнах от студ и от треската, която не ми даваше мира. Настръхнах и от мисълта, че за малко щях да направя точно обратното – да остана бездушна. Щяхме да сме 100 метра по-близо до нас, но колко ли метра щях да изостана като майка?

За fortisimo.eu – Нели Русева (снимка podtepeto.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Фотоконкурс

  ФОТОКОНКУРС: Покажете ни най-красивото великденско яйце

  ГАЛФ3 ЗАПОЧВА

  Създай отбор и се включи в ГАЛФ 3!

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Топлата пица…

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров
  • Часовници – онлайн магазин

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414