Фортисимо – това е лично!След две десетилетия: повече секс, по-малко чувства

Е-мейл Печат ПДФ

След две десетилетия: повече секс, по-малко чувства Как ли ще се развие сексуалният ни живот в бъдеще? Трудно е да се прогнозира след толкова революции през миналия век и след намесата на интернет в интимните навици на всеки потребител.

Май ще е добре ако попитаме футуролозите. Хората, които следят развитието на обществото (технологично и ментално), за да правят прогнози за живота в близките години.

Според германския изследовател Андреас Щайнле, цитиран от „Берлинер цайтунг”, само след 20 години ни очакват нов тип отношения. Сексът ще е далеч по-достъпен, за сметка на романтиката, която ще остане предимно във филмите.

Честността и доверието ще изпаднат от класацията ни с приоритети за сметка на сексуални практики, окачествявани сега като морален упадък. Сексът с повече от един партньор ще бъде възприеман като нещо нормално. Щайнле отбелязва, че в интимни контакти (без емоционална основа) ще бъдат забърквани колеги, приятели и съседи. Границите между отделните социални категории ще избледнеят. Това ще наложи полигамията като една от сигурните тенденции в бъдеще. Сексуалните контакти извън връзката няма да бъдат третирани като изневяра. Всъщност сексът ще престане да бъде основната спойка в отношенията, а ще се прави без очаквания, ангажименти, драми и ревност.

Карикатура static.fjcdn.com

Ще се наблюдава обаче и противоположно явление. Връзки без сексуален характер. Те ще се основават на любов и близост, без обаче да има изразен интимен порив. Такива настроения вече добиват популярност в САЩ, където тийнейджъри изразяват своята индивидуалност, демонизирайки сексуалността. Техният най-популярен лозунг е „Всички говорят/правят секс, а ние не”.

И ако не вярвате на германските футуролози, то замислете се, че тяхната прогноза за 2030 г. вече се случва в интернет. Там за една вечер може да имаш десетки на брой сексуални партньори, които ще използваш за моментното си удоволствие, без да поемаш ангажименти и без да имаш някакви очаквания след това. Тази тенденция скоро ще прелее и в реалността. Възможно е това да стане и за по-малко от 20 г.

За fortisimo.eu – Симо (снимки static.fjcdn.com и predatorhaven.blogspot.com)

 

Лично във Фейсбук


Още от Това е лично

Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Още в Сексът, градът и още нещо

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Сексът, градът и още нещо Сексът и градът След две десетилетия: повече секс, по-малко чувства

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414