Фортисимо – това е лично!



Разговор като смехотерапия с актьори

Е-мейл Печат ПДФ

Разговор като смехотерапия с актьориВчера разбрахте колко е трудно да навиеш актьорите от „Смехотерапия” за интервю. Но аз налучках верния път към творческите им сърца. Представих се не като журналист на свободна практика, а като член на ФБ групата им Смехотерапия.

Така разбрах как са се обединили в творческото сдружение, сеещо настроение по клубове и кафенета. А това е станало съвсем случайно. Подробностите от тях:

– На чаша бира и айран (последното ме озадачи – бел. авт.), двама от нас решихме да разчупим модела на маститите продуценти и да потърсим хумора в ежедневието, без да прекъсваме смеха с реклама на хапче против разтройство, или реверанс към политически динозавър. Пожелахме в началото да лансираме един почти известен, полузвезден актьор, но нещата не се получиха и той се отказа. Бъдещето, обаче е на смелите. Намерихме талантливи актьори и магията започна да се случва.

Разговор като смехотерапия с актьори

– Казвате, че единственият Ви цензор е публиката, но подочух, че тя може да се превърне и в сценарист?!

– Група Смехотерапия във Фейсбук поддържа постоянен конкурс за смешки, които след цедката на сценаристите и режисьора се играят на живо и стават част от шоуто, а авторът получава моментална награда. Това сме ние – единственият ни коз е, че сме усмихнати и естествени. Очевидно скоро няма да играем на Бродуей, още по-малко вероятно е да поставим Хамлет на сцена. Ние и не искаме. Нито искаме да Ви учим как да живеете, нито да Ви убеждаваме, че сме най-малкото за Оскар. Единствената ни цел е просто да залеем заведението, където гостуваме, със здравословен, искрен смях. С цел да не омръзнем на публиката сменяме сценария на всеки 30 дни, пък и по време на едномесечния сезон постоянно го обогатяваме. Не притежаваме лимузини и частни самолети. Нямаме лични гримьори, нито масажистки. Продуцентът Петър Скакалов е издал само няколко хиляди спама в мрежата, но обожава хумора и се наслаждава на талантливите актьори. Ивайло Гогов е словесен жонгльор на смеха, талантлив писател и колега сценарист на Петър в “Шоуто на канала” по БНТ1. Веско Бойдев е бивш наш колега от “Шоуто на канала”, а в момента е самотен Спилбърг в очакване на Годо и заплатата си от ДКТ Пловдив. Импресариото Александра Маркова е експерт в продажбите на огромни количества от разни неща на различни хора, но бе заразена безвъзвратно от сцената и сега скъсва трупата от представления. Ако има някой, който мисли за пари в нашия екип – това е тя. Останалите просто творчески си блеем. Актьорите са с натоварени графици, а и всеки от нас работи нещо друго. Въпреки това няма как да се провали представление, защото сме се запасили и със заместващи актьори. Тъй че – Шоу мъст гоу он!

Разговор като смехотерапия с актьори

– Какво следва за „Смехотерапия”?

– Дотолкова сме си повярвали, че съвсем скоро ще провокираме публиката с един интересен и атрактивен формат – Мъпет шоу за възрастни. Паралелно работим по още 2 дълбоко засекретени и пазени в тайна проекти. Но за това – като му дойде времето. И те ще изникнат с много смях, но без излишни думи.

Даааа. Имало и такива хора – на шега се събират, на майтап и в движение създават продукт, който носи на другите смях. Дано да оцелеят. Пожелавам им го искрено!

Виж още: “Смехотерапия” обикаля родните кафенета

За fortisimo.eu – Албена Петрова

 

1 коментара

  1. Има реплики, които препрочитам, защото са много смешни - "...един почти известен, полузвезден актьор...","Веско Бойдев е бивш наш колега от “Шоуто на канала”, а в момента е самотен Спилбърг в очакване на Годо и заплатата си от ДКТ Пловдив." .Те май не се взимат на сериозно. Изглеждат свежи, бих се похилила на тяхно представление. Но от статията не се рабира кога ще идват в Шумен. И къде?

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Интервю

Популярно от Интервю


Още от Това е лично

Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още от Интервю

Racing Technology
Фирма СПАДОС е основана в началото на 2010 г. в град Шумен от Пламен Христов Георгиев като управител и главен механик с дългогодишен опит в сферата на горската и градинска техника. В магазина на СПАДОС се предлагат продукти на фирмите HUSQVARNA, GARDENA, SAER и BRIGGS & STRATTON, успоредно с продуктите всеки клиент получава едно добро обслужване, точен отговор и оптимално решение, гаранционен сервиз и извънгаранционна поддръжка. За всеки закупен продукт от магазина ще намерите пълната гама от резервни части и консумативи.
В и К - Шумен” ООД

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Интервю Интервю Разговор като смехотерапия с актьори

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров
  • Часовници – онлайн магазин

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414