Фортисимо – това е лично!Разрушените пътеки

Е-мейл Печат ПДФ

Разрушените пътекиВ този текст не става дума за естествено изоставените горски пътища. Дори не ми е думата и за умишлено нарушаване на трасе, призвано да ни отведе от точка А до точка Б.

Говоря за абсурда да рушиш нещо, което друг е създал – като символ на природната чистота. Думата ми е за разрушените екопътеки.

В България идеята за екопътеките е тотално неразбрана. На тях се гледа като на удачен начин да щипнеш някое евро от проект на Европейския съюз. Откриването на екопътека е винаги подходящ повод да заснемеш кмета или някой депутат. Екопътеките у нас не водят наникъде!

Разрушените пътеки

Замислих се за това, когато вчера прегледах поредната информация за изпочупените „животни” по екопътеката в природен парк „Шуменско плато”. Подобна съдба за пореден път сполетяла и изградените там шест туристически заслона. Близо 22 000 лева са похарчени за ремонт на пейки, беседки и други елементи от Горското училище. „Предстои част от съоръженията отново да бъдат възстановени“, каза за fortisimo.eu директорът на парка, инж. Лидия Кунева.

Разрушените пътеки

Когато бях млад и зелен, подкрепях политическите идеи с екологичен уклон. Вярвах, че еко мисленето и действията в тази насока ще прочистят и отношенията между хората. Ще направят света и душите ни по-чисти.

Вярвал съм в утопия! Екопътеките у нас не водят за никъде!

Разрушените пътеки

„Обичам да ми е мръсно!“ – написаха на плакат веселите дечурлига от испанския филм „Синьо лято“, след отчаяния си опит да почистят един плаж. Живеем в държава, в която хората обичат да им е мръсно и гадно.

Затова пътищата ни са неравни и мрачни, а пътеките, екопътеките, не водят наникъде!

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

Лично във Фейсбук


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Още от Това е лично

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Това е лично Това е лично Разрушените пътеки

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414