Фортисимо – това е лично!

Глобалното село

 

Празнуваме деня на целувката

Днес е Световният ден на целувката. И ако си мислите, че това е някаква модерна пр�...

 

Обувка като цвете от шипове

Холандската модна дизайнерка Ирис ван Херпен, известна със своя интердисциплина...

 

Сладоледът на Фейсбук

Хърватският дизайнер Томислав Звонарик има сериозна Фейсбук фиксация. Първо, съ�...


Съвети за пълноценна почивка

Е-мейл Печат ПДФ

Българинът говори за работа по време на банкети и за банкети по време на работа. Чували сте тази крилата фраза и вероятно ще се съгласите с нея. През лятото обаче можем да заменим думата „банкети” с „почивка”.

Почивката е точно това време, в което не трябва да мислим за работа.

Уви, често потегляме към морето или планината със служебен компютър и търсим хотели, в които има безжичен интернет. Истината е, че работата край няма. Ако си оставите дори и най-малката вратичка, че ще свършите това-онова от разстояние, бъдете сигурни – смисъл от похарчените пари и отделеното време няма да има. Почивката е основната причина за съществуването на годишния отпуск.

Без значение колко добре Ви служи паметта, направете си списък с всички неща, които трябва да свършите преди почивката. Така ще можете по-ефективно да се подготвите за отпуската и още по-важното – няма да чувате неприятния глас на съмнението „Май забравих да направя нещо”, щом потопите краката си във водата.

Графикът е важен не само преди почивката, а и по време на нея. Ако все пак се налага да звъните на колеги/клиенти или да проверявате мейла си, правете това в определено време. Например 30 мин. преди закуска, когато все още никой не е станал или когато партньорът си взима душ преди вечеря. Мобилната комуникация ще развали не само Вашата почивка, а ще помрачи доброто настроение и на половинката.

Ако има нещо по-дразнещо от служебни обаждания по време на почивка, това е следенето на социалните мрежи. Ето го и най-бруталния вариант, който може да върне ежедневието Ви в дните за отдих. Въздържайте се не само от четене на статуси и разглеждане на снимки. Удържайте поривите за споделяне. Да, знам, че определени икони на дисплея на смартфона са неустоими, затова използвайте дигитален фотоапарат, за да запечатате хубавите моменти. Толкова е досадно да чакаш половинката да сподели фотос на вечерята в социалната мрежа. Какво като храната и разговора изстиват. Нищо няма да Ви стане ако изчакате няколко часа преди да качите кадрите от деня в мрежата. А най-добре ще е да го направите след като се върнете от почивка.

Не позволявайте на служебните ангажименти и на техническите ни зависимости да развалят годишната Ви отпуска. Може да си губите времето в интернет на плажа, но дали има как да си осигурите пясък и море в офиса?

Екип на fortisimo.eu

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Racing Technology
  Фирма СПАДОС е основана в началото на 2010 г. в град Шумен от Пламен Христов Георгиев като управител и главен механик с дългогодишен опит в сферата на горската и градинска техника. В магазина на СПАДОС се предлагат продукти на фирмите HUSQVARNA, GARDENA, SAER и BRIGGS & STRATTON, успоредно с продуктите всеки клиент получава едно добро обслужване, точен отговор и оптимално решение, гаранционен сервиз и извънгаранционна поддръжка. За всеки закупен продукт от магазина ще намерите пълната гама от резервни части и консумативи.
  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Съвети за пълноценна почивка

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров
  • Часовници – онлайн магазин

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414