Фортисимо – това е лично!

Глобалното село

 

Празнуваме деня на целувката

Днес е Световният ден на целувката. И ако си мислите, че това е някаква модерна пр�...

 

Обувка като цвете от шипове

Холандската модна дизайнерка Ирис ван Херпен, известна със своя интердисциплина...

 

Сладоледът на Фейсбук

Хърватският дизайнер Томислав Звонарик има сериозна Фейсбук фиксация. Първо, съ�...


Футболът интегрира деца в неравностойно положение

Е-мейл Печат ПДФ

Футболът интегрира деца в неравностойно положениеВече четири месеца Стойко Стойков и Филип Крумов обучават възпитаници от Дома за деца лишени от родителска грижа „Детелина” и Помощно училище "Васил Друмев" в Шумен как се играе футбол.

Запознанството им с малчуганите става чрез програмата „Спорт за хора с увреждания и деца в риск” на Министерството на физическото възпитание.

Стойко е капитан на най-известния аматьорски футболен клуб в Шумен – „Норда” („Трите мечки”). Те са носители на множество награди, сред които и купата на Градската аматьорска лига по футбол 3. Турнирът, организиран от „Форте” радио през май и април тази година, бе често посещаван от децата, трениращи със Стойков.

Футболът интегрира деца в неравностойно положение

Макар и леко притеснен в началото Стойко бързо се сприятелява с хлапетата. Треньорът се убеждава, че спортът и дисциплината, която възпитава, могат да им помогнат да изградят по-добри взаимоотношения помежду си. Играта помага дори за интеграцията им в обществото. Равносметката от сериозната подготовка, осъществена на стадионите на комплекс „Атлетик Арена” Шумен, е четвърто място в национален футболен турнир за деца без родителска грижа в София и бронзови медали в регионално състезание в Русе. Малчуганите в неравностойно положение от 10-я град успяха да изиграят и няколко мача с по-големи противници. Една от срещите отпразнува Международния ден на детето1 юни, и изправи възпитаниците на Стойко Стойков срещу отбор на Младежката организация на БЧК.

Футболът интегрира деца в неравностойно положение

„От децата в Дом „Детелина” има поне двама спортни таланта, които имат потенциала да се превърнат в професионални играчи. На есен ще се опитаме да ги запишем в някой детски спортен клуб, за да развият възможностите си”, обясни Стойко. Той се похвали, че отборът му има свои екипи и достатъчно топки, за да спортува и през лятото. Въпреки че програмата приключва на 1 юли – треньорът обеща да работи с младите надежди и през лятото „Те са добре дошли във всеки един момент на терените на „Атлетик Арена”, добави Стойков.

Футболът интегрира деца в неравностойно положение

Капитанът на „Норда” е готов да участва в програмата на Министерството на физическото възпитание отново. Този път дори се надява, че продължителността й ще е по-дълга.

fortisimo.eu

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Racing Technology
    Фирма СПАДОС е основана в началото на 2010 г. в град Шумен от Пламен Христов Георгиев като управител и главен механик с дългогодишен опит в сферата на горската и градинска техника. В магазина на СПАДОС се предлагат продукти на фирмите HUSQVARNA, GARDENA, SAER и BRIGGS & STRATTON, успоредно с продуктите всеки клиент получава едно добро обслужване, точен отговор и оптимално решение, гаранционен сервиз и извънгаранционна поддръжка. За всеки закупен продукт от магазина ще намерите пълната гама от резервни части и консумативи.
    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Футболът интегрира деца в неравностойно положение

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров
    • Часовници – онлайн магазин

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414