Фортисимо



Бременна във втория

Е-мейл Печат ПДФ

Бременна във вторияСкоро разбра, че си бременна! Ти и бебето се променяте с всеки изминал ден. То расте наистина бързо. Малкото му сърчице тупти ясно и все по-отчетливо. Видеозонът вече засича това. Сърцето започва да се прегражда на лява и дясна половина.

То неуморно поддържа ритъма си: 80 удара в минута. В края на месеца бебето ще е вече 3 см и ще прилича на човешко същество. Върти се около себе си като акробат! Тези движения са много дълбоко в теб и за съжаление ще започнеш да ги усещаш чак в четвъртия месец. Казвам "за съжаление", защото първото уловено помръдване е източник на уникално щастие!

От втория месец вече започваш да говориш за „мен” и за „него”. Това, за което ти е забранено да мислиш, или чуваш, е думата „аборт”. А когато всички най-после разберат, идва време за досадния съвет „пази се”.

Време е и за първия ехограф. Първата снимка на бебето. През този месец трябва да си избереш акушер-гинеколог, който ще води женските консултации. Това е новата ти най-голяма приятелка за следващите (поне) 9 месеца.

Акушер-гинекологът е необходимият ти "преводач", за да започнеш да разбираш бебето. Той е твоят консултант относно стотиците въпроси, които възникват в главата ти. Заедно ще направите карта на бременността – анализ на състоянието на бременността, необходимите изследвания. От него ще научиш за задължителните и препоръчителните неща в предстоящата промяна в начина ти на живот.

Бременна във втория

Сега предстоят първите пълни изследвания. Това означава, че здравноосигурителните ти права от този месец нататък играят голяма роля. Ако не знаеш какъв е здравноосигурителният ти статус, веднага го провери. Може да го сториш директно от сайта на Националния осигурителен институт по ЕГН. Най-добре е да си направиш отделна папка, в която по джобове да разпределиш документи за здравни осигуровки, изследвания, прегледи, документи за трудови взаимоотношения...

Може още да е рано да съобщиш на шефа, но е задължително да започнеш планирането на този разговор. Все пак промяната в твоя живот носи съществени промени и в организацията на работата, създадена от работодателя.

Преди този разговор трябва задължително да си припомниш клаузите от трудовия си договор. Всичко трябва да е ОК, защото от това зависи и размера на твоето майчинство. Поради незаинтересованост много майки, които пропускат fortisimo.eu изпускат и различни срокове за подаване на документи в НОИ.

Хубаво е да отстояваш правата си на бременна жена. Толкова поколения са се борили за тях. Добре е да знаеш, че от момента, в който разбереш, че си бременна, не могат да те махнат от работа.

Промените в тялото започват. Гърдите ти наедряват и сменяш номера на сутиена. Мъжете очевидно се възбуждат от новите ти гърди! Стотици поети са посветили на това хиляди стихове! През този месец ще имаш по-големи гърди и още никакво коремче. Странно секси си. Хормонът хорионгонадотропин (ХХГ), който се открива много скоро след зачеването и, който показва, че си бременна, сега достига максималното си ниво в организма ти. Затова ти се гади, отпаднало ти е. Тези признаци ще изчезнат през третия месец, но за това следващия път.

За fortisimo.eu - Деси Кръстева

 

1 коментара

  1. "Статии" с подобно съдържание могат само да откажат жените да раждат. Все едно идва края на света :-)) Да не споменавам и софт-порно намека за големите гърди и размера на чашките, което е абсурд за бременност във втори месец. Май на някого са му в повече някои хормони. Само веднъж повръщах по време на бременността, когато бяхме преяли с черен хайвер на нова година. Добре, че имаше достатъчно руска водка да го затъкнем да не излезе оттам, откъдето е влязъл.

Добавете коментар

Ново от Мама + Тате = Аз

Популярно от Мама + Тате = Аз

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още в Мама + Тате = Аз

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Бременна във втория

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414