Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Асене, върни!

Е-мейл Печат ПДФ

Колаж fortisimo.eu„Асене, върни“ е единственият призив, който ми идва на ум в нощта, в която една телевизия, заслужаваща уважение, напусна публичното пространство на България. В нощта срещу събота телевизия Re:TV спря да излъчва програмата си. Направи го с гордост и чест.

Така, както тръгна преди две години. С претенцията да бъде новата новинарска медия, в услуга на гражданската аудитория. Видяхме сълзите в очите на водещите – останали до последната минута на местата си. Чухме благодарностите им към колеги, семейства и приятели. Заедно отброихме последните им секунди в ефира на България. Финансовата криза, изкривения рекламен пазар и липсата на гражданско общество доведоха до краха на първата българска телевизия, която се стремеше към своята свобода, в името на свободата на словото. Първата българска телевизия, която знаеше накъде вървят технологиите и как да стигне до модерната аудитория.

В черната нощ срещу събота в предаването на Иван Бедров "Булевард България" изпълнителният директор Асен Григоров излезе с открито лице и призна, че опита за създаването на гражданска телевизия, водеща публичен дебат е претърпял неуспех. Колегите разказват за множеството бариери в бранша, които стоят пред независимите медии. Истини към, които ние също можем да добавим изстрадан опит.

Смъртта на Re:TV обаче, е подобна на нейното раждане. Днес тя изглежда героична! Героичен опит на уважавани от нас колеги да съградят медия по наш образ и подобие. Героичен опит на смели граждани да победят рекламните босове в техни води. Героичен опит да създадат морален стандарт в днешния телевизионен ефир.

Тази нощ сме тъжни! Даже сме бесни, но все пак ви дължим благодарност!

За финал – екипът на fortisimo.eu подава скромно ръка и очаква вашите обществено значими материали. За нас ще бъде чест да дадем Re на всички достойни колеги от Re:TV!

Асене, върни!

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Асене, върни!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414