Фортисимо – това е лично!

Глобалното село

 

Елхите не са това, което бяха

Коледа наближава, а с идването на празника в полезрението ни се набиват все по-ор�...

 

Шот като бомба1

Тези миниатюрни чаши за твърд алкохол могат да се превърнат в сензацията на всяк�...

 

Сгряващ сервиз за кафе

В сезона на терлиците и вълнените пуловери плетките са на мода. Започнахме от пле...


С правилния боли, с неправилния пак…

Е-мейл Печат ПДФ

С правилния боли, с неправилния пак…Може би всеки от вас е имал хора в живота си, към които се е привързвал адски много. Разбира се, тук няма място за полово разделение. Без значение е дали ще е мъж или жена, важното е да е човек.

Ние дори към животни се привързваме.

Та, човекът е доста странно същество. Преживява нещо – дадена ситуация, случка или просто момент, който му носи адското удовлетворение, спокойствие, душевен мир и пр. Ясно е, че тази ситуация или този момент не са солови, а в дует с още някого. И край! Човек се привързва до такава степен, че манията не изглежда мираж.

Въпросите, които изникват в главата ми, след подобни ситуации са доста, но два – три са ми с по-особено значение. Затруднен съм с кой от тях да започна обаче…

Добре, може би трябва да е с въпроса „Правилно ли е да се привързваме към хората?”. Ами да, правилно ли е? Никой не може да каже, дали е правилно или не, но пък аз мога да кажа и да потвърдя, че никак не е здравословно. На пръв поглед всичко изглежда в норма, защото сме хора с чувства и емоции, което определя привързването като нормално явление. Може и да е нормално, но последствията след „края” навеждат везните към тезата, че е нормално, но не е правилно. Добре е човек да умее да контролира емоциите и чувствата си, дори чисто човешките, защото неумението да обуздаваме настроенията си, често ни носи само болка и разочарование.

Другият въпрос е „Към човека или към случката се привързваме?”. За мен тук няма място за размисъл и двоумение. Аз се привързвам към хората. Разбира се, има и ситуации към които се привързвам повече, отколкото съм привързан към Черния Джаки ;). Но Джакчо е друга тема…

И сега да се впусна в малко размисли и страсти. Не знам как, но има хора, равняващи се на наркотик. И тези хора са ни ценни. Ценни като изгрева, като въздуха, като светлината. Когато усетим липсата им сме като болни, като полудели, като обезумели, като пияни. Лошо е, защото привързвайки се, често страдаме. Страдаме, защото сме прекалено наивни или пък искаме моментите с определения човек да са повече, но точно тази наивност ни тласка в емоционалния трап. А неоправдаването на исканията и очакванията ни, му поставят един доста тежък капак, който ни държи в плен на депресивното настроение. Затова аз си позволих да поставя едни дебели юзди на тази част от емоционалността ми, за да ги държа под контрол. Налага се, защото се захласвам като хлапак. Хубавите моменти винаги са споделени с някого, усмивката е споделена, щастието също, но разочарованието си остава за мен.

Престанах да деля хората на правилни и неправилни, защото и от двата сорта боли еднакво. За мен вече всички са хора без етикети. Хора, към които не желая да се привързвам, не защото ме е страх, а защото се отвратих.

За fortisimo.eu – Invincible

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Ново от Това е лично

  Лично във Фейсбук

  Реклама

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ДОБРЕ ДОШЛИ В

  АнМар 2012 - Шумен

  http://www.tivigroup.com

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  „АМПАС” ЕООД Централен офис - Шумен, ул. „Ген. Драгомиров” 16, 0898 572915

  Препоръчани във Фейсбук

  ДарЕкспрес.net: Кошници с подаръци

  You are here: Home Това е лично Това е лично С правилния боли, с неправилния пак…

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров
  • Часовници – онлайн магазин

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414