Фортисимо – това е лично!Докъде могат да стигнат детските учители?

Е-мейл Печат ПДФ

Докъде могат да стигнат детските учители?Вече почти не се впечатлявам когато чуя за случай на гавра от страна на учител над деца, било то в детската градина или в училище. Последните дни донесоха пример и от висше учебно заведение.

Навсякъде има по една черна овца. Интересното е, че директорите/ректорите си ги знаят, но вместо да решат проблема кардинално и завинаги да изчистят петното от името на институцията, те предпочитат да прикрият проблема.

Огромна беше изненадата ми когато разбрах, че дете на моя позната е държано 45 минути със събути гащички в коридора на детската градина – за наказание, че се е изпуснало в легълцето по време на следобедния сън. Искам да видя как лелката или учителката, прибегнала до тази „възпитателна” мярка, ще преживее срама да е чисто гола до кръста в коридора за почти час. Какво като детето е на 3-4 години, нима то няма достойнство, нима няма да се травмира от изпитания срам? Това ли е начинът да накараш едно мъниче да спре да върши естествените си нужди, които явно не може да контролира?

Другата поредна безумица е отново пример от детска градина. Учител натъпкал мръсен чорап в устата на непослушно детенце. Ехо, преподаватели, или вие полудявате, или аз нещо не съм на ред. Какво е това отношение?

Животът бил труден, нервите им не издържали по цял ден да се разправят с непослушни гаменчета. Но кой ви задължава да го правите, кой ви дава право да се отнасяте така с децата ни и да си изливате яда от нещастията във вашия живот върху нашите деца?

Докъде могат да стигнат детските учители?

Мислех, че такива издевателства са възможни само при по-малките защото не разбират и го позволяват. Но всички чухте за случая на преподавателката по статистика във Велико Търново, която изпадна в нервна криза по време на изпит и дори напсува студентите по най-циничния начин.

Самозабравила се псевдо просветителка, която използва страха на студента от оценката на изпита и мачка. Да, само че тази „дама” е забравила, че вече не живеем в онзи свят, когато всичко си остава скрито-покрито, а в света на технологиите. Забравила е, че децата не се оставят да ги тъпчат и че когато някой наруши правата им като граждани, те ще си ги търсят. Ако и директорите излязат с достойнство и вземат адекватни мерки, за да се отстрани проблема от корена му, случаи като тези ще са рядкост.

И драги просветители, не си мислете, че щуротиите, които вършите по време на работа с нашите деца, ще останат тайна. Биг Брадър вижда всичко.

За fortisimo.eu – Ана Добрева (снимка karieri.bg)

 

Лично във Фейсбук


Още от Това е лично

Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Още в Мама + Тате = Аз

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Докъде могат да стигнат детските учители?

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414