Фортисимо – това е лично!

Глобалното село

 

Квартал от саксии

Не е нужно да сте пламенни градинари, за да оцените тези японски саксии, създаден�...

 

Градски изглед от дърво

Джеймс МакНаб е дизайнер от Филаделфия, световно известен заради оригиналните д�...

 

Street View и за България

От днес всеки потребител на Картите на Google може да се разходи с опцията Street View във...


ФСБ изкрещяха с рок

Е-мейл Печат ПДФ

ФСБ изкрещяха с рокПочти във всеки текст, който споделям с читателите на fortisimo.eu независимо какво споделям, напомням, че това са моите лични преживявания. Ето ме отново на концерт на любима група.

Шумен, гръмотевичен рок спектакъл подготвиха музикантите от ФСБ. Така обявиха предварително. Ще се появяват поне веднъж в годината и ще шумят, ще протестират, ще събуждат хората. Всичките им верни фенове бяха в зала 1 на НДК. Не случайно. Там са, защото знаят, че с тяхната музика винаги могат да се насладят на качествен спектакъл. Така е било винаги през годините.

ФСБ винаги са били група, която изпипва нещата и не свири нито какво да е, нито как да е. И винаги си спазват обещанията.

Както преди обещаха да сътворят симфония от нежност "ФСБ Симфони". Така обещаха и изпълниха обещанието си. Гръм и трясък в музиката, в новите рок аранжименти на старите любими песни: много познати, други малко забравени и трети, неизпълнявани на концерт. Свършиха си работата както трябва, за пореден път. Ето такива сме българите. Гледаме си работата, вършим си я, добри сме. Но когато се наложи излизаме и крещим силно.

Няма да спестя някои неща, които ми направиха впечатление. Ще ги споделя с риск да си навлека гнева на много техни фенове.

Първото е, че имаше моменти, в които звукът в залата не беше толкова добър, колкото винаги е бил на техните концерти. Сигурна съм, че музикантите го усетиха по-добре от всеки друг. За мен ФСБ са стилна група с тяхната различна, неповторима и космически нежна музика. Твърдото рокаджийско звучене като че ли ги промени. Това беше моето преживяване за нещата. Подкрепям идеята им за този спектакъл, но на мен ми липсваше нещо.

ФСБ изкрещяха с рок

И другото ми впечатление. Никога досега не бях виждала толкова мърдаща публика из залата. На всеки две минути някой ставаше, сядаше, разхождаше се, излизаше, влизаше. Не в първите минути на концерта, през всичките минути на двата часа. Не намерих обяснение защо… може би защото хората в последно време са също толкова неспокойни като времето, в което живеем.

Сигурно съм единствената, която не написа само суперлативи за концерта и сподели и това, което не хареса. Но аз правя така винаги и само с хората, които обичам. Защото ги обичам

Въпреки всичко те останаха „Високо”.

Този път ФСБ изкрещяха срещу системата с рок: "Иде вятър", "Последният човек", "Параграф", "Заспало зло под камък", „Вълче време”, "Няма как", "Опит за летене", "С тълпата по Орлов мост вървя"…и още много други любими парчета. Невероятно изпяха „Пак ще се прегърнем”.

Очаквам с нетърпение следващия им спектакъл, когато и да е, какъвто и да е, с нови или стари песни, но с онази лиричност и нежност, която не само пълни залата, но и душата ти, та чак прелива.

Очаквам следващия „епизод от романтичен филм” ;)

За fortisimo.eu – Нели Русева (снимка: stand.bg)

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Ново от Това е лично

    Лично във Фейсбук

    Реклама

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ГАЛФ 4

    ГАЛФ 4: записването започна

    Фирма СПАДОС е основана в началото на 2010 г. в град Шумен от Пламен Христов Георгиев като управител и главен механик с дългогодишен опит в сферата на горската и градинска техника. В магазина на СПАДОС се предлагат продукти на фирмите HUSQVARNA, GARDENA, SAER и BRIGGS & STRATTON, успоредно с продуктите всеки клиент получава едно добро обслужване, точен отговор и оптимално решение, гаранционен сервиз и извънгаранционна поддръжка. За всеки закупен продукт от магазина ще намерите пълната гама от резервни части и консумативи.

    ДОБРЕ ДОШЛИ В

    Още от Това е лично

    Препоръчани във Фейсбук

    ДарЕкспрес.net: Кошници с подаръци

    You are here: Home Това е лично Това е лично ФСБ изкрещяха с рок

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров
    • Часовници – онлайн магазин

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414