Фортисимо – това е лично!

Глобалното село

 

3D скулптури за стена

В модерното изкуство се наложи стил, наречен „3D wall sculptures” – тоест триизмерни ск�...

 

Прозрачната маса

Първото нещо, което прави впечатление, погледнете ли към холната маса Slot Table, е не�...

 

Пръсти в чашата

Уникалната концепция за „вдлъбната дръжка” на водната чаша Finger-In е дело на тайл�...


Кажете НЕ на кифлите и кучките!

Е-мейл Печат ПДФ

Кажете НЕ на кифлите и кучките! От малка са ме учили да бъда добър човек, да не отвръщам на лошото с лошо, да премълчавам когато някой ме обиди, да не влизам в конфликти, да бъда себе си, да не играя театър.

Пишейки тези редове виждам, че това, в което съм се превърнала към днешна дата, може да се опише само с една дума и тя е ГЛУПАЧКА.

След като години наред в семейството ми ме учеха да съм добра, сами се досещате какво бе учудването ми, когато наскоро чух от майка ми думите „За да си успешен в този свят трябва да си лош, да си артист и да си егоист”. Не можех да повярвам, че чувам това, защото то беше коренна противоположност на всичко, в което вярвах. Днес обаче се убеждавам колко мъдрост е имало в тия гневни майчини думи.

Не само ние, но и светът около нас стана много лош, хората станахме егоисти, материалисти, интернет зомбита, които вместо да похортуваме с някой приятел на по чашка, предпочитаме да се скрием зад монитора у дома.

Наскоро с приятелка обсъждахме пък взаимоотношенията мъж-жена. И двете със съжаление анализирахме колко наши познати са неистински, но се радват на огромно мъжко внимание, само защото попадат в категорията „кифли”.

Солариумки, на които единственото им занимание днес е да си оправят маникюра, да изберат нова дрешка от МОЛ-а и когато вечерта мъжът им се прибере, да направят ревю в актуалното бельо.

Няма значение, че детето стои с дрехи на петна, мъжът е със свирещ от глад стомах, а в къщата цари пълен безпорядък. И как тези жени се харесват на представителите на мъжкия пол и как биха им дали онова от което твърдят, че имат нужда? А именно разбиране, опора, подкрепа, щастие, уют.

Кажете НЕ на кифлите и кучките!

Успокояващото е, че напоследък от все повече приятели чувам, че са се нагледали на такива „кифли” и, че искат стойностен човек до себе си. Но какво се случва, когато срещнат такъв човек, обзема ги неописуем страх, защото те не са свикнали някой да е добър, истински и внимателен с тях.

Смятат за нещо нередно някой да ги обгрижва, да не ги наранява, да ги цени, чувстват се сякаш получават подарък от Дядо Коледа, въпреки, че цяла година са били непослушни деца.

Скъпи мъже, вие заслужавате да бъдете обичани. Вие които се претрепвате по цял ден от работа, само за да осигурите прехраната на семейството си. Крайно време е да се огледате и да игнорирате онези „еднодневки”, с които плакнете очите си. Щастието не е във външността, щастието е в душата.

Всяка жена с определена сума може да стане красива кифла, не е проблем от пълна дама да се превърнеш в секси мацка, ако си блондинка да станеш брюнетка, ако нямаш гърди – да си направиш, изпъкнало дупе, плътни устни. Хирурзите и козметиците могат така да те преобразят, че родната ти майка да не те познае. Но важното е какво остава вътре. И най-големият факир не би могъл да махне със скалпела или четката и да отмие пошлостта, злобата и липсата на душевност.

Кажете НЕ на кифлите и кучките! Уважавайте се малко повече!

За fortisimo.eu – Кремена Маринова (снимки: bgstardollperfect.blogspot.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Ново от Това е лично

  Лично във Фейсбук


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  ГАЛФ - записване

  ДОБРЕ ДОШЛИ В

  Още от Това е лично

  Препоръчани във Фейсбук

  ДарЕкспрес.net: Кошници с подаръци

  You are here: Home Това е лично Това е лично Кажете НЕ на кифлите и кучките!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров
  • Часовници – онлайн магазин

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414