Фортисимо – това е лично!

Глобалното село

 

Църквата-кръст

През 2009 г. гробищният храм в норвежкия град Валер изгаря напълно. Четири години п�...

 

Квартал от саксии

Не е нужно да сте пламенни градинари, за да оцените тези японски саксии, създаден�...

 

Градски изглед от дърво

Джеймс МакНаб е дизайнер от Филаделфия, световно известен заради оригиналните д�...


Онкологичният център в Шумен получи ехограф от AVON

Е-мейл Печат ПДФ

Онкологичният център в Шумен получи ехограф от AVONКампанията срещу рак на гърдата „От любов към живота” на AVON дари ехограф за образна диагностика на „Комплексен онкологичен център – Шумен“. Дарението се осъществява с подкрепата на Български фонд за жените.

С предоставената от AVON медицинска апаратура, превенцията на най-коварната женска болест ще бъде по-достъпна за жените от Шумен, Търговище, Разград, Силистра и региона.

През 2012 г. само в региона на Шумен регистрираните нови случаи за рак на гърдата са 144. Най много от тях са жени във възрастовата група на над 50 годишните. Общият брой регистрирани болни с рак на млечната жлеза, които се водят на диспансерно наблюдение в региона, е 1 456 по данни на регистъра от миналата година. „Ракът на гърдата е 100% лечим, когато е открит навреме. По данни на Националния раков регистър за 2010 г. в България на всеки 100 хил. жени се разболяват 94, докато в световен мащаб  заболяваемостта е два пъти по-ниска. Ето защо с дарението на ехографа се надявам, че ще напомним на българската жена за важността на профилактиката и в крайна сметка ще спасим нашите майки, сестри и дъщери от коварната болест”, каза Люба Василева, специалист PR и реклама на AVON България, Албания, Македония.

„От името на всички жени от региона и колегията на „Комплексен онкологичен център – Шумен” ЕООД изказвам нашата голяма благодарност и дълбока признателност на AVON за дарения ехограф”, каза Д-р Сотир Караниколов, управител на здравното заведение. Дарението на ехографа на “Комплексен онкологичен център – Шумен” е четвъртото по ред от серия дарения, които AVON осъществява в партньорство с Български фонд за жените от началото на 2013 г.

Онкологичният център в Шумен получи ехограф от AVON

За него козметичната компания бе удостоена с почетна грамота за личен принос в развитието на КОЦ Шумен и за здравето на жителите на града. Като част от кампания „От любов към живота” през втората половина на годината AVON ще предостави и безплатни профилактични прегледи за жени в неравностойно положение на възраст между 30 и 50 години.

Така AVON цели да стимулира жените да провеждат редовна годишна профилактика срещу рак на гърдата. До края на годината още три болници в страната ще бъдат оборудвани с нова апаратура за образна диагностика. Средствата за предоставяне на медицинската техника и профилактичните прегледи са набрани в рамките на благотворителната кампания „От любов към живота” чрез продажба на продукти от розовата благотворителна серия на AVON.

В края на 2012 г. кампанията на AVON беше отличена от Български дарителски форум като „Най-прозрачна дарителска програма” с домакинството на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

fortisimo.eu

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Ново от Това е лично

  Лично във Фейсбук


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Само хитове:

  Лятното ФОРТЕ радио - www.forteradio.com

  ДОБРЕ ДОШЛИ В

  Още от Това е лично

  Препоръчани във Фейсбук

  ДарЕкспрес.net: Кошници с подаръци

  You are here: Home Това е лично Това е лично Онкологичният център в Шумен получи ехограф от AVON

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров
  • Часовници – онлайн магазин

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414