Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Гуми срещу СПИН

Е-мейл Печат ПДФ

Гуми срещу СПИНУтре е 1-ви декември – Световният ден за борба с бича на хилядолетието – СПИН. Това е денят, в който по цял свят тръгват всякакви обществени инициативи, кампании и прочие мероприятия, насочващи вниманието на обществеността към продължаващата опасност, причините и начините на предпазване.

В този ред на мисли можем да заключим, че подобни световни инициативи отварят думата за много други човешки неща. Анти СПИН кампаниите могат да повдигнат въпроси за целесъобразността (или не) на средства, очевидно необходими за лечението на вече болните, или изследване на други хора.

Активността и творчеството, вихрещо се около подобни световни мероприятия, повдигат и въпроса за умните и глуповатите PR техники, използвани по света. В офиса си още държа лента с гуми срещу СПИН, подарени ми от предишната кампания. Което пък ме кара да се замисля, че в нашия офис очевидно сексът вече не е на мода! Това обаче е друга тема.

Да се върнем на PR похватите. Впечатлен съм, например, от метода „връстници обучават връстници“. Знам, че има благороден смисъл в това. Знам, че не е проблем на по-големите да изнесат лекция пред по-малките за опасността от СПИН, начина на предаване на ХИВ, и методите за предпазване. Като човек, впечатлил се веднъж от „взаимоучителната метода“, прилагана в годините на Българското Възраждане, не мога да не схвана тази кампания изкривено.

Веднага започвам да се чудя, примерно, дали е съвсем редно млад студент да обучава шестнадесетгодишна тийнейджърка как се слага презерватив. Чудя се и колко сексуален опит може да се обмени по системата „връстници обучават връстници“ сред днешните младежи.

Само накрая да не се окаже, че днешните подрастващи всъщност са си достатъчно напред със сексуалното възпитание. А 1-ви декември за тях е празник, особен с това, че един път в годината правят секс с гуми срещу СПИН.

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Гуми срещу СПИН

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414