Фортисимо – това е лично!За коледните топки и брадата

Е-мейл Печат ПДФ

За коледните топки и брадатаПопаднах на статия за коледна украса на брадите на мъжете и адски се развеселих. Ей така, от нищото. Разсмя ме не толкова текста, колкото снимката на мъже с бради, окичени с цветни коледни топки. Модата е странно нещо – красиво некрасиво, отива ти или не, искаш да си модерен.

Точка. Ако трябва и коледни топки ще си окачиш на брадата :). И в тази връзка се позамислих, къде ли още може да качи коледните топки човешкото въображение?!

Но да се върнем на мъжете с брадите, с оригиналната коледна украса.

Представих си (защото и аз имам добро въображение) един такъв брадат мъж, примерно, как може да спести пари в къщи. Вместо да купува елха в семейството, може да си пусне достатъчно дълга брада, да я украси с цветните коледни топки и да се позиционира в ъгъла на хола. Разбира се, тогава когато се върне от работа. Вместо да чете вестник на дивана, просто застава в ъгъла и създава коледно настроение. Ако отида по-далеч – дори си представям как се увива с коледни лампички и пее коледни песни. По-голяма радост за децата от това няма как да има.

За коледните топки и брадата

Коледният дух се появява при различни ситуации и заради различни неща. Понякога може и да не се появи. Моят коледен дух се появи тази сутрин, съвсем неочаквано. Искрено ме разсмя и приятелка в социалната мрежа със споделения статус.

Рядко се поддавам на коледния дух, но на такъв ш`са дам – Krstana:

А коментарите под снимката с брадатите мъже с цветните топки просто къртят мивки:) Много тънък хумор, без цинизми. Нещо, което много липсва в последно време и е изцяло в коледния дух.

Наталия: Какви ли подаръци се крият под елхата? Пардон, брадата.

Сиси: Жалко, че джихадистите не празнуват Коледа.

Georgi: Ай, стига, ве! Ще ме изгонят от работа. Една седмица да не се бръсна и не ме пускат в самолет. Вече стана месец..., но поне топли.

Georgi: Веке не мога да гледам сериозно портрета на Ботев...

Krstana: Геш, това за Ботев и аз си го мислех, но не можах да го формулирам математически. А сега ще ни се карат и на двамата. Аз веднъж тук вече се изложих с твърдението, че Ботев е герой, защото е красив.

Ботев си е Ботев.

За коледните топки и брадата

А днешните мъже с брадите да кажем само, че са забавни. С коледни топки, с лампички или гирлянди, забавни са. И допринасят за коледния дух, дори само за да ни усмихнат.

Да не стане обаче объркване с онези другите с брадите, които осветяват непразнично живота с едни други искри и блясъци, но на оръжие.

И последно, подсказано от осемгодишния ми син:

Дядо Коледа е с бяла брада, а не с черна” (по повод дегизировката на Китаеца в Биг Брадър).

За fortisimo.eu – Нели Русева (снимки: beardbaubles.tictail.com)

 

Лично във Фейсбук


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

ГАЛФ - пролет 2015

Още от Това е лично

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Това е лично Това е лично За коледните топки и брадата

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414