Фортисимо – това е лично!



Биг Брадър All Stars: Стига бе!

Е-мейл Печат ПДФ

Гледам шоуто от години и го харесвам. Имам причини да го гледам, имам и интерес към дълбочината и към плиткостта на човешките характери, а там тези неща добре се виждат. Така че изгледах и този сезон на Биг Брадър, и финала също.

Разочаровах се. И разбрах няколко неща за нас, българите.

 

Първо, ние сме тотално изтрещяли, ама съвсем сме на дъното. Само един изтрещял народ може да избере за победител и да награди някого, който дори не може да разбере, че побеждава. Отличихме някого,

на който трябва да разкажат на следващия ден, или поне да изгледа записа на предаването.

Малък Тошко си показваше голотиите не само на хората в къщата, а на всички нас пред екрана. Така правят децата – преди възрастните да ги научат че не е редно. Ако не можеш да се удържаш, Тоше, прави това само у вас, ако има кой да те търпи…

Имам неприятното чувство, че в нашата страна живеят и растат все повече и повече мазохисти. Странно е, че простотията на някого може да бъде оправдана с какво ли не: „Всеки има право да греши.”, „Кой знае какво му е на душата?”, „Сигурно е много самотен.”, „Носи си кръста.”, „Той е едно непораснало дете.”, „От друга страна е много интересен, забавен, интелигентен, бохем… които били на изчезване!”.

Стига бе!

Аз пък мисля, че се роят и множат. Бохемите, които пият, стават все повече и повече. Няма значение дали е малък Тошко с „тежкото наследство” или Прошко от нашия квартал.

Показателно и поучително е, че българският народ награди един човек, който има проблем с алкохола или проблем с възпитанието.

Награди го с кола, да може да си пие и да си кара.

Не мога да не призная, че Тошко има завидно чувство за хумор и не е конфликтен. Обаче е супер лигав и супер досаден! Много е интересен, само да не ти е в къщата. Тук не само предполагам, от опит знам колко нерви можеш да строшиш с един такъв забавен човек, който на следващия ден нищо не помни и съжалява. А в момента ти идва да му строшиш нещо в главата.

Всъщност нямам нищо против малък Тошко, в крайна сметка май само той беше истинския ВИП в къщата – предвид неговата фамилия. От друга страна, който и да е: всеки има право и се излага според възможностите си. А после има право да плаче, и да съжалява. Проблемът е в това, че се показва по телевизията, а после поведението му се награждава. Някак не исках да получи награда за неадекватното си поведение.

За мен е недопустимо да се поощрява такова поведение,

като се оправдава с други качества, които всъщност не видяхме. Недопустимо е.

И наистина беше изненадващ финал, неподозиран. Повече си мислех, че всъщност гласуване нямаше. Имаше един предизвестен победител, който неподозирано ще ни изненада ;).

Да ме прощават от шоуто, но и кой знае какъв празник във връзка с десетата годишнина на шоуто не видях. Може би този финал беше един своеобразен пик на ширещата се глупост в България.

Какво ли се чудя, то да беше само в Биг Брадър! Я да се огледаме извън къщата. Лудницата е навсякъде, разочарованието е пълно!

Само предполагам, че българите са приели Тошко като символ на „доброто старо време на дядо му” и затова го подкрепиха, въпреки всичко.

Кой знае?

Какво ли очаква драгия зрител в следващия сезон? Сигурно нещо още по-хард, нещо по-неподозирано. Садо-мазо, групово напиване, групово събуване на гащи, групово оглупяване

Не ми остава нищо друго, освен и аз да започна да пия или пък да си показвам…

За fortisimo.eu – Нели Русева (снимка otdo.agency)

 

Лично във Фейсбук


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Още от Това е лично

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Това е лично Това е лично Биг Брадър All Stars: Стига бе!

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров
  • Часовници – онлайн магазин

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414