Фортисимо – това е лично!Да се разделим с добро

Е-мейл Печат ПДФ

Винаги идва краят. За някои се влачи бавно, за други космически излита, но винаги идва краят на годината. 2014 си тръгна вече, като побеляла старица по последния си път… Нека я изпратим както подобава!

Вървейки по снега тази сутрин, си обещах да се разделя с всичко от отиващата си година с добро.

Ще се разделя с напразните надежди, но с добро. Те са си свършили работата – приех, че някои неща няма да станат.

Ще се разделя с вината, но с добро. И тя си свърши работата – показа ми каква сила може да има върху някого, но само ако той позволи.

Ще се разделя с чувството, че заради любимите си хора мога да понеса всичко. И ще го направя с добро. Това чувство мина и остана в мен през тази година, но е време да си тръгне. Мога да понеса много, но не всичко.

Ще се разделя и с другото чувство – да не си съвсем искрен, когато много ти се иска да нариташ нечий задник! И това ще направя с добро.

С добро оставям назад лошите думи, ироничните усмивки, обвиненията, неразбирането, очакването винаги да съм във форма. Пак с добро ще кажа сбогом на последствията от многобройните ми грешки през годината.

Ще се разделя с приятелства, които са се променили с времето. С добро, защото всяко нещо има край. И някои приятелства също.

Ще се разделя и с онова подло чувство, че за всяко лошо има възмездие. Аз ще го оставя в старата година с добро, възмездието не е моя работа ;).

С добро ще оставя в старата година и онова дразнещо усещане, че всичко трябва да се свърши, непременно, на всяка цена. Пак ще правя нещата, както трябва, но не на всяка цена. Ще го позволявам и на близките си.

С добро ще се разделя с тази година, защото от нея и през нея научих много неща. И накрая разбрах – винаги ще има от всичко. Болести, здраве, щастие и сълзи, успехи и разочарования, можене и безсилие, прегръдка и студени нощи, богатство и бедност, и дъжд, и топло слънце

И раздели винаги ще има. Трябва да пускаме нещата и хората, да си тръгват щом им е дошло времето. С добро! Разделите пък с нашите собствени грешки и чувства, винаги са за добро!

Както разчистваме килера си, за да има място за нови неща, хубаво е да пренаредим нещата и в себе си.

Само така ще посрещаме на чисто новите години!

Да се разделим със старата година, с добро!

За fortisimo.eu - Нели Русева

 

Лично във Фейсбук


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Още от Това е лично

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Това е лично Това е лично Да се разделим с добро

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414