Фортисимо – това е лично!



„Рецептите на баба” 2015: конкурс за всяко дете ;).

Е-мейл Печат ПДФ

Рецептите на баба2015 е конкурс, който ще се проведе за седма поредна година. Инициативата е на „Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7” съвместно с Националния дворец на децата.

Чудесна инициатива за всяко дете! Защото децата на България са талантливи и това го може всяко дете!

Конкурсът стартира през 2009 година и има за цел да предизвика интереса на децата към традиционните ценности на българската култура: фолклор, традиции и кулинария. Той е част от извънучебните дейности на МОН.

През 2013 година броят на участниците отново се увеличава. 1102 деца от 27 области на страната вземат участие, като участие НЕ взема само област Шумен?!

Допускам, че децата на Шумен просто не са знаели, че има такъв конкурс, защото нашият град, а и цялата област, е пълна с талантливи деца. Като прочетох това приех за личен ангажимент тази година, аз да уведомя за него. И децата на Шумен да знаят кога да започнат да рисуват, да пишат и къде и до кога да изпратят творбите си ;).

Началото на конкурса тази година стартира на 21 януари, като започва с анонсиране и покана за участие към различни училища, читалища и центрове за работа с деца.

Следва фиксиран период за изготвяне на рисунките, изпращане и събиране на творбите, а после специално избрано жури избира най-добрите. Избраните рисунки стават част от Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град“, като пътуваща национална изложба.

Паралелно с конкурса за детска рисунка се провежда и литературен конкурс "Рецептите на баба" със същите възрастови групи, без ограничение за стил и жанр на произведенията - поезия, приказка, разказ, есе и др.

Няма ограничение на броя на рисунките и литературните произведения, които може да изпраща всеки участник.

Ето още за регламента на конкурса:

  • Рисунки с размер – 35 х 50 см – без паспарту.

Няма ограничения в техниките за рисуване и използваните материали, като журито няма да взима предвид рисунки с апликации.

Всяка творба да съдържа следната информация: трите имена на автора, възраст, детска градина, училище или извънкласно звено, учител или ръководител, ако рисунките се изпращат от преподавател, домашен адрес на участника (точен адрес за комуникация), електронна поща и телефонен номер за връзка, опис на изпратените творби.

Групи от деца в следните възрастови групи

а) деца до 7 години
б) деца от 8 до 10 години
в) деца от 11 до 14 години

Ето и адреса на Национален Дворец на Децата, на който можете за изпращате рисунките и произведенията си.

София 1309, бул. Александър Стамболийски 191

Крайна дата за изпращане на рисунките - 3 март. Награждаването ще е на 17 април.

Надявам се тази година децата от моя Шумен, и областта, разбира се, да са най-много и да изпратят най-красивите рисунки и най-хубавите приказки, есета , разкази или поезия ;).

Време е да тръгвам, защото осемгодишния ми син още не знае за конкурса, а съм сигурна, че с голямо желание ще се включи ;).

Пак ще пиша за конкурса, някъде към 17 април ;).

Конкурсът има страница във Фейсбук.

 

Лично във Фейсбук


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Още от Това е лично

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Това е лично Това е лично „Рецептите на баба” 2015: конкурс за всяко дете ;).

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414