Фортисимо – това е лично!



За развяване на член – затвор, за развяване на нож – акт!?

Е-мейл Печат ПДФ

За развяване на член – затвор, за развяване на нож – акт!?До 6 години затвор грозят циганина, "развял достойнството" си на Богоявление”; „Задържане за 24 часа и съставен акт на 54 годишен мъж, който размахва нож в шуменско заведение”. Това са заглавия от пресата, които стряскат.

Стряскат с все по-арогантното поведение на роми и българи, на млади и стари, на религиозни празници или в обществени заведения. Не са прецедент, те са ежедневие. Някои ни плашат, други ни възмущават, трети просто прочитаме и забравяме.

Ние с колегите ги коментираме винаги. И защото това ни е работата, и защото продължаваме да си задаваме въпроси, и защото продължаваме да не ги приемаме само като новини, а като една доста плашеща част от живота ни. Дали си даваме сметка, че все повече престъпления от всякакъв характер станаха част от ежедневието ни. Няма ден, в който нищо да не се е случило. Нищо.

Днес се питахме защо един, който си развява члена в Първомай (за мен няма значение, че е циганин) може да получи от 1 до 6 години затвор и това се брои за „едро хулиганство”, а другият влиза в заведение, обижда, заплашва, взема нож и заплашва барманката и това се брои за „дребно хулиганство”, за което е задържан за 24 ч. и му е съставен акт?!

Отдавна нещата не са както трябва и нормалните в тази държава се чувстват абсолютно незащитени. Не знам на какво трябва да те осъдят, ако размахваш нож и заплашваш. Не знам също и на колко трябва да те осъдят, ако си вадиш нещото от гащите и го показваш на хората. Имаше един, който за „вадене на нещото си”, и награда получи, помните ли?!

Само че има нещо тотално сбъркано в тази държава и в съдебните й приоритети, наистина. Щом всеки може да си вади каквото си поиска, където си поиска и да прави каквото си поиска.

Съвсем друга работа е колко хора бяха показно разстреляни само в рамките на току що започналата година…

 

Лично във Фейсбук


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Още от Това е лично

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Това е лично Това е лично За развяване на член – затвор, за развяване на нож – акт!?

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414