Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Откраднати спомени

Е-мейл Печат ПДФ

Откраднати спомениОтново съм на караоке. Пак в любимото ми заведение, за да поставим началото на новия сезон. Предстои дълга поредица от хубави вечери сред добри приятели, обичани хора и много песни.

Всичко започна с много усмивки и нищо не подсказваше за предстоящите вълнения. Песните се редяха една след друга. Снимките пълнеха картата на дигиталното ми апаратче и всичко предвещаваше един добър завършек на вечерта. Решавам да направя поредната снимка на поредния интересен момент. Посягам да взема фотото и в следващия момент изтръпвам.

Няма го! Няма го на обичайното му място. Беше там – на бара, където стояхме само приятели. Прерових чантата си попитах околните, но го няма! Последва паниката и сълзите, които въобще не ме попитаха дали е редно.

Учудващо е как един предмет, с размери колкото две кутии цигари, ме накара да се върна години назад. Цели четири години. Върна ме към времето, когато избирах точно определената марка за моята дигиталка. Как събрах парите, за да си я позволя. Трепетът на щанда при покупката на първия ми фотоапарат…

Една кутийка, но запечатала няколко рождени дни на сина ми, зимните му подвизи и лятната свобода край морето. Пак този апарат е заснел и единствената ми екскурзия извън България. Пак той е видял красивите кътчета на Атина, Черноморец, Созопол и още куп места. Запечатал е усмивките на детето ми, на любимия ми, на приятелите ми, усещанията от красивите спомени…

Откраднати спомени

Не, нямаше как да махна с ръка! Започна разследване насред купон. Това е като да редиш пъзел в компания. Кой кого е видял и кога? Стигнахме до познат на наши познати, който минал през бара и заминал в нощта. Вкопчена в спомените си, можех да направя всичко. Звънях по телефона – молих се, заплашвах и си исках апарата.

„Кутийката на спомените” бе единственото нещо, което можеше да върне усмивката ми в този миг. Разбрах го, когато отново я хванах в ръце. Върна я друго, очевидно честно момче, с обяснението, че познатият на познатите се объркал.

Историята за откраднатите ми спомени през тази караоке вечер е моята лична история за доброто като изкуство. Толкова хора спряха да пеят заедно, за да бъдат съпричастни с мен. Разбирайки, че точно този апарат е запечатал четири години от живота ми, отваряйки блендата си при всяко мое желание.

За fortisimo.eu – Анета Здравкова

P.S. За „откраднатите спомени” Ани ми разказа в една друга вечер, на същото място и отново с много вълнение. Днес тя има рожден ден, който вероятно ще празнува с любимите си приятели, и ще снима. Моля, не взимайте нейната кутийка за спомени – вече трябва да е ясно, че това не е просто фотоапарат.

– Нели Русева

 

2 коментара

 1. Помня я тази вечер , но в крайна сметка е добре, когато всичко свършва добре! Честит Рожден Ден, Ани, и да ни снимаш много довечера.
 2. Честит Рожден Ден Ани. Дано повече никога да не ти се налага да изживяваш подобни моменти.

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Откраднати спомени

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414