Фортисимо – това е лично!



След кроше – качулка (за Волен)!

Е-мейл Печат ПДФ

Алармата звъни най-неприятно в понеделник сутрин. Станах трудно. Кафето и работното време бяха единственият ми мотиватор. Механично включих телевизора, очаквайки данни от предходния изборен ден. Вместо таблици с проценти и диаграми видях Волен. Добро утро! Друг път.

Защо ли ме занимават с кадри от изминалия петък, чудя се и търкам очи?! О, не нови са. Нищо че пак атакистът е нахлул в НАТФИЗ, нищо че пак гледа на кръв и търси някаква изфантазирана справедливост, карайки се с всеки насреща му. Загледах се по-внимателно. Усмихнах се заради лавината от полицаи, която го изкара навън. Браво, най-сетне стражарите на реда наистина бранят реда, без да се страхуват от невидимия му имунитет. В следващия момент видях как разгневен гражданин приближава белокосия политик с думите „Сега ще те убия, бе!“ и нанася кроше в лицето на Волен. Появиха се предположения, че това е театър. Едва ли, както казват младите таланти от Академията, която бе осквернена два пъти от атакиста, той е лош актьор. По некадърност обаче успя да го бие спътницата му в живота. Тя толкова измъчено се опита да поциври покрай бойната му рана, че пак се разкикотих. Но пък по лицето на Волен за първи път лудостта бе изместена от гримаса на страх. Властта и полицията не могат да те защитят от народната любов, бе прозрението за лидера. Разсмях се.

Всеки е искал да фрасне Волен поне веднъж в живота си. Поводи колкото искаш.

Материалът по телевизията продължи с кратка визита до районното и опита Волен да бъде откаран с линейка. Все пак кръв изби по лицето му. Горкият! Да, ама автомобилът на спешната помощ не запали. Наложи се полицаите, охраняващи политика, който в последните дни не спря да обижда органите на реда (призовавайки ги дори да бръкнат в джоба му, за да пипнат неговия орган), да бутат микробуса. Тук вече се смеех с глас. Бях се разсънил напълно, без дори да отпия от кафето.

Ненормални политици и неработещи линейки.

Уникална държава.

По-късно през деня крошето в лицето на Волен бе навсякъде. В медиите, върху стената ми във Фейсбук, в разговорите, в които участвах или случайно дочух. Появи се интернет игра за масово и виртуално налагане на политика. Засипаха се коментари, анализи, конспирации. ЖИВ ПОПКУЛТУРЕН ФЕНОМЕН.

Крошето бе прието като символ на надеждата. В колективното съзнание то успя да приземи един самозабравил се депутат. То освободи обществената агресия към поредните изстъпления на наглото човече и обкръжението му.

Ако използваме научния принцип, известен като Бръсначът на Окам, че най-простото обяснение е потенциално най-вярното, то ще предположа, че зад всичко това стои лична делюзия, евентуално напомпана с пари от Русия, която отдавна трябваше да бъде пречупена. Та нали никой не е по-голям от закона?! Колкото до руските донори, не мога да разбера с какъв акъл биха пръскали пари към депутат с толкова малка народна подкрепа (всъщност потресаващото е, че въобще има такава). Признавам, изпълненията на Волен са забавни, но предпочитам да живея без тях. По-цивилизовано ще ми е. Вярно, последствията от второто нахлуване на депутата в НАТФИЗ могат да се окажат не само обществен катарзис, а и да доведат до реални промени в Конституцията, при които имунитетът няма да важи за извършване на престъпление от общ характер. Звучи логично и наложително, поне докато Волен е с мижавата си подкрепа на власт. Но защо чак сега?

Защо никой представител на държавата не удари силно и категорично по масата и не каза „Волене, ти нормален ли си? С какъв акъл си позволяваш това поведение? Я се дръж адекватно!“. Поводи колкото искаш. Никой не го постави на мястото му, дори когато безчинства и обижда президента пред очите на партийните лидери на консултативен съвет по национална сигурност. Всъщност представителите на властта тогава се подсмихваха. След дъжд качулка сега си сложи единствено Първанов, който обяви: „Малко му беше това, което му се случи снощи” (прав е!). Ако имаше подобна реакция овреме, крошето от преди два дни вероятно щеше да му се размине.

Да, Волен не е най-големият проблем на България, точно затова полицейските служители си имат по-важна работа от това да пазят един комплексиран и маниакален хулиган и бандата му от агресивни зомбита.

ПС: Иначе като Войн на православните ценности, очаквах Волен да обърне в неделя и другата буза. Нищо, другият път!

ПС2: Поздравявам студентите от НАТФИЗ, затова че въпреки животинската агресия, която срещнаха в лицето на атакиста, запазиха културата си и скандираха срещу него призив с учтивата форма „Моля”. Поведението на Волен предполагаше викове „Чиба”.

За fortisimo.eu - Стоян Стоянов (снимка: cross.bg)

 

Лично във Фейсбук


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Още от Това е лично

Препоръчани във Фейсбук

You are here: Home Това е лично Това е лично След кроше – качулка (за Волен)!

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, Факс: 054 / 801 414