Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Вътрешният кръг на колелото

Е-мейл Печат ПДФ

Вътрешният кръг на колелотоБлаготворителността не е чужда на българите. В повечето случаи обаче тя е кампанийна. За нея говорим в навечерието на големите християнски празници, като Рождество или Възкресение Христово. Преди месец fortisimo.eu разказа за инициативата, подета от Inner Wheel Club – Шумен.

Признавам - в началото реших, че става дума за споменатата мода в благотворителността. Едва след срещата ми с дамите от клуба разбрах, че „Жълтите стотинки се превръщат в усмивки” е не просто кампания, а продължение на добрите дела, с които съпругите на шуменските ротарианци радват децата и младите хора.

Припомних си, че площадката до паметник „Създатели на българската държава”, бе направена и продължава да се поддържа от Inner Wheel Club. За деветте години от създаването си, шуменският клуб, който е един от 15-те в страната е давал финансов гръб на конкурса „Панчо Владигеров”, осигурявайки награди за най-добрите млад цигулар и пианист. Подпомагал е и мечтите на младите двойки за рожба, чрез фондация „Искам бебе”. Радвал е с живи коледни дръвчета деца от домовете.
 
Но благотворителността, както и повечето от другите човешки качества, се възпитават от най-ранна възраст. Това е причината поредната кампания да е обърната изцяло към децата. Те са тези, които даряват, като събират жълтите си стотинки в училища, извънкласни школи, та дори и детски градини. Техни връстници от Дневния център за деца с увреждания пък ще бъдат ползвателите на средствата от акцията. С парите, те ще получат уреди за рехабилитация,

Вътрешният кръг на колелотоАко искате да станете съпричастни на тази кампания – все още не е късно. Най-лесният начин е просто да обясните на децата си, че допълнителните стотинки, които им давате, са за доброто на други деца. Така дамите от Inner Wheel Club, което в превод означава „вътрешен кръг”, всъщност завъртяха колелото на възпитанието. Може би то ще извади благотворителността от модата на предпразничните кампании. Защото ясно е, че да си добър и съпричастен не е въпрос на житейски график, а състояние на духа.

За fortisimo.eu – Мина Денева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Вътрешният кръг на колелото

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414