Фортисимо

Глобалното село

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...

 

Пуснаха терариум за кактуси

Ще обърнем внимание на няколко ръчно изработени терариуми, в които обаче не се гл...


Коледните светлинки ще блеснат днес

Е-мейл Печат ПДФ

Коледните светлинки ще блеснат днесНавън е облачно. В програмата на „Форте” радио звучат коледни песни, а от меденките на Светла ухае на канела. Коледа приближава на пръсти... И, естествено, се сещам за светлините.

По света коледните елхи отдавна заблестяха. Въпреки кризата, с празнична премяна са вече и много български градове. Светлините грейнаха в София и Пловдив. Завистливо си спомням миналогодишната коледна украса на съседна Варна и на родния ми Добрич.

В центъра на Шумен от седмица гирляндите са поставени. Е, само малко търпение и тук също ще светне. Традиционната церемония по „запалването" на светлините на градската елха и цялостното осветление в града ще бъде днес в 17,30 ч. пред драматично-кукления театър.

Чрез светещ мост, стартът ще бъде даден от кмета на Шумен Красимир Костов. Тази година на живата елха ще светнат 20 000 лампички повече и общият им брой ще бъде 35 000, обещават от общината. В програмата пред театъра ще участват 100 деца от детски градини и от Общинския детски комплекс, Ученическата спортна школа и Младежкия дом.

Дядо Коледа и Снежанка ще забавляват малките. Освен централната част, ще светнат и доста квартални улици и пространства. Подобно на други големи градове, и в Шумен е обявен конкурс за най-оригинална коледна и новогодишна фасадна украса на обществените сгради.

Коледните светлинки ще блеснат днес

Критериите, на които трябва да отговаря украсата са: Богатство и колорит; Оригиналност и Естетическо въздействие.

За излъчените победители от общината обещават парични награди в размер на: 1 500 лв. за първо място; 1 000 лв. за второ място; 500 лв. за трето място.

„Във времето на най-светлите семейни празници, нека градът ни засияе, за да пренесем уюта и топлината в нашите домове, души и в очакващата ни нова 2010 година”.

Това е призивът на кметската управа. Мисля си, че ако освен обществените сгради, украсим фасадите на къщите и терасите на апартаментите си, както и офисите, ще имаме повече настроение и повече светлина в душите. Тя е нужна в предпразничните дни.

И сякаш в синхрон със собственото ми настроение - колежките за миг се отклоняват от работата си в студиото и вадят коледната украса. И, разбира се, настроението в Радиото се променя като с магия. Отново поглеждам през прозореца, но сняг липсва... засега.

За fortisimo.eu – Мина Денева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Коледните светлинки ще блеснат днес

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414