ФортисимоВече сме в третия

Е-мейл Печат ПДФ

Вече сме в третияОт този месец ще въвлечем и таткото в нашата родилна история...

Започва да ти личи! Разхубавяваш ли се или погрозняваш? На видеозона още не се вижда полът на бебето, но това не пречи близките да гадаят (по някакви абсурдни критерии) момче или момиче ще е...

Чувала съм най-невероятни неща, но се изумих, когато искаха да ми поръсят сол на главата! По това къде ще се пипна първо – щяло да се разбере какво да очаквам: От кръста нагоре означавало момиче, а надолу - момче. Освен това, ако бременна жена се подстригва, щяла да има момиче. Ако се разхубави, докато е бременна – ще е момче, а ако погрознее – момиче (защото придавала своята красота на детето).

С тате започвате да мечтаете и да си представяте бебето. Той се разнежва и става някак по-грижовен, с леко досаден интерес към порасването на коремчето.

До края на този месец ще отшумят симптомите на прилошаване, гадене, отмаляване и приток на тъга по никое време. Паралелно с това ще ти е по-топло от на другите (или по-студено). Относно всичко, което ти се прияжда – следващите няколко месеца е времето да се задоволява всеки твой каприз. Само да не натрупаш прекалено много килца, че свалянето е трудно. През третия месец на бременността се появява странното усещане, че не ти, а някой друг решава вместо теб какво да ядеш, и какво - не. Не зная кой може да ви обясни по-добре това усещане, освен някоя жена, която го е имала. Когато в теб сте двама човека, той – малкият – намира начин да получи това, което иска. Ще чуете това явление с налудничавото обяснение: ”Не за мен, на бебето му се иска!”

Вече сме в третия

Освен дояждането на сърми в 12 посред нощ, или на ягоди, когато ти изтичат водите, доспиването също е в пряка връзка със съня на бебето. Ще имаш случаи, в които хем знаеш, че си ангажирана, хем отцепваш в дълбок сън. И отново, все едно решава някой друг. Убедена съм, че има и леко самовнушение, но усещането е истинско, да знаете. Как иначе да си обясним странностите по време на бременност, които след това изчезват? Не ядеш нещо, което обичаш, ядеш друго – което иначе не искаш да помиришеш дори. Доспива ти се, когато не искаш, а си будна, когато много ти се спи. Не понасяш любим аромат, а храната надушваш от километър!

Появата ти буди промяна в държанието на околните: „А, вижте, бременна!” и това те дразни. Промените в тялото ти стават все по-симпатични! Колкото повече моменти споделяте с таткото, толкова по-близък ще е той и с бебето!

За fortisimo.eu - Деси Кръстева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Ново от Мама + Тате = Аз

  Популярно от Мама + Тате = Аз

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Мама + Тате = Аз

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Вече сме в третия

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414