Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Facebook справка: От Дядо Мраз до пълния член

Е-мейл Печат ПДФ

Каквото и да си говорим – Facebook стана неизменна част от нашия живот. Много от читателите ни споделят своето ежедневие в тази мрежа, а понякога тя се оказва единствената им нужна връзка със света. Fortisimo.eu също е част от глобалното виртуално село.

Нашият девиз „Това е лично” се реализира най-добре именно във Facebook. Там читателите се превръщат в приятели. В Мрежата пък се случват толкова интересни неща, че ние се чувстваме длъжни да следим новините от „Книгата с лица”. Ще го правим в началото на всяка седмица. Може да ни помагате и вие. Коментарите са за това.

В духа на Коледа ново приложение, на име „Дядо Мраз”, уж отговаря на въпроса какъв подарък ще получите за празниците. Всяко предсказание завършва с веселото ХОХОХО, но отговорите са скучни. На нас дядото ни предрече, че ще празнуваме семейно Новата година, докато на Дамян Илиев обеща, че му е приготвил „свирка”.

Запалихме се и по друго приложение, което определя кои са най-добрите ви приятели в сайта. Според програмката – Милена Димитрова, Емилия Станчева и Цветомир Велков са сред Топ аверите на „Форте” радио. Проверете вашите, пък после ще кажете може ли да имаме доверие на класацията, или не.

Големи дискусии и смях предизвика клипче от Господари на ефира, което показва перфектния английски език на легендата Христо Стоичков. Десетки наши приятели са го добавили в профила си. Не го пропускайте. Смехът е гарантиран. Излагацията за България – също.

Ина Георгиева пък ни насочи към Facebook групата „Нашата компания само вода не пием!”. Засега в нея членуват едва 176 потребители, но покрай коледните и новогодишните празници цифрата ще набъбне, сигурни сме. В страницата, която според авторите ѝ е „само за ограничен кръг от хора”, могат да се видят 111 снимки на пиещи и купонясващи момичета. Тук-там се мярка и по някое момче, само за цвят.

Покрай Дима Костова видяхме и теста „Оптимист, реалист, песимист или непукист?”. Той ще ви зададе осем въпроса, на базата на които ще се опита да ви определи като личност. За „Форте” радио каза „Готов си да прегърнеш живота с усмивка, винаги намираш нещо хубаво и в най-лошите ситуации”. Е, така е!

По-сериозните теми в социалната мрежа през седмицата се въртяха предимно около грамотността. Открихме общност на име „Да спасим българския език!”, която заявява, че „Това не е група за филолози! Това е група за българи!!!”. В акцията са регистрирани 908 потребители. Единствената заформена дискусия обаче е „Какво вълнува децата?”.

Далеч по-активна е групата „Аз съм против премахването на пълния член от българския език!”. Там (наред със сериозните коментари) се срещат и доста забавни предложения, като например „След продължителна дискусия в офиса стигнахме до единодушие – да сложим пълен член и в женския род!”.

Показани са и няколко тематични правила за правопис: „ПълниЯТ член не бива да отпада от граматиката; Не премахвайте пълниЯ член от граматиката”.

Сред дискусиите в групата попаднахме дори на Ода за члена.

О, пълен член!
За къде сме ний без него...
Без пълен член чернее наш’то его.
Другаря толкова смутен – е го,
неговия пълен член – свален!

Изобщо, в групата е хем забавно, хем полезно Точно затова в нея участват 11 837 българи.

Толкова от дебрите на Фейсбук тази седмица. Ще продължаваме да дебнем интересните връзки и приложения всяка седмица. Споделяйте и вие, за да се забавляваме заедно!

 • Ако по някаква причина сте пропуснали да станете фен на „социалната ни страница” – бързо цъкнете тук.

За fortisimo.eu – Facebook прерови Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Facebook справка: От Дядо Мраз до пълния член

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414