Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Коледна истерия

Е-мейл Печат ПДФ

Коледна истерияИма едно такова време в годината, когато, която и радиостанция да си пуснеш, неминуемо ще чуеш коледни камбанки, или познатата до болка песен на Джордж Майкъл “Last Christmas”.

На телевизионния екран всяка вечер се палят елхи от различни краища на света и се говори за благотворителност. Светлините на града искрят, хората са обзети от празнична суетня, а във въздуха витае коледно очакване. Ако всичко това ви носи напрежение и ви образува нерви, значи вие сте особена порода човеци и определението „Коледна истерия” не ви е чуждо.

Най-вероятно вие сте от хората, които чакат последния момент и с кисела физиономия препускат в нета, ровейки се в сайтове на агенции с предложения “Last chances”. Надеждата ви е да откриете оферта, която „става”. Иска ви се някой да ви организира, но пък си спомняте на какво се натресохте миналата година. Ако ви мине и жалната мисъл „Защо все на мен?!” - значи сте тежък случай.

Коледна истерияСъс сигурност все още не сте мислили за подаръци. В главата си виждате  потресаваща картина - коледна блъсканица в някой МОЛ или магазин за детски играчки, безпричинно усмихнати лица и шумни деца. Кошмар!

Мислите си, че няма да е лошо да пропуснете празника тази година, но въпросите и настроението на колеги и близки ви връщат в реалността. Дори последната ви удавническа сламка – предложението на Българската православна църква Коледа да се празнува на 6-ти януари, се сгромоляса. Няма справедливост!

Толкова за отлагането на празника. Предлагам ви да смените позициите: от страничен недоволен наблюдател – в главно действащо лице. Ако неудовлетвореността ви е втора природа, ще се спасите от себе си само като пуснете Коледата в душата си. Направете крачката и смело се гмурнете в подготовката на празника.

Коледна истерияИдва Коледа. След това Нова година. Предстоят срещи с най-близките хора, семейството, приятелите. Поговорете с тях и вземете решение как да прекарате празничните дни. Дори и да не намерите най-уникалното място, когато сте заобиколени от хората, които обичате и ви обичат, положителните емоции са гарантирани.

Не се паникьосвайте относно подаръците. Все още има достатъчно време. Като начало – направете списък на хората и отбелязвайте всяка идея за подарък, която ви хрумне. Не е задължително да наблягате на цената. Кризата си има и положителни страни, развива въображението.

Билети за кино, концерт, спектакъл, или ваучер за масаж не звучат никак зле. Не забравяйте и добрия стар подарък – книгата. Организирайте и покупките за празничната маса. Добавете ароматна свещ, коледни светлинки, любим диск и празникът е готов.

До Коледа остават точно 17 дни, а до Нова година – 23. Отпуснете се и се насладете на празничната суетня, разходете се из светещите, украсени улици, смесете се в тълпата от усмихнати хора, направете нещо мило за някого, макар и дребничко, доставете удоволствие и на себе си. А може пък и да затананикате поредното коледно парче по любимата радиостанция.

Коледна истерияПо Коледа стават чудеса! Като това, например – да превърнеш една истерия в незабравимо преживяване. И не забравяйте – няма идеална Коледа. Тя ще е само такава, каквато си я направите! Пуснете вълшебствата в дома си!

За fortisimo.eu – Светла Кюркчиева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Коледна истерия

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414