Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


На театър и концерт

Е-мейл Печат ПДФ

На театър и концертРазглеждам културния афиш на Шумен за декември. Пълен, че чак препълнен от събития. По две-три на ден. Поглеждам веднага към „изненадите” за 31 декември. Такива естествено няма! Не се учудвам въпреки, че си е начало на ново десетилетие. Може и кризата да е виновна.

Пък и по традиция от последните години, площадно посрещане на Новата година в града липсва.

Все пак в дните до Коледа имаме възможности да си създадем по-добро настроение като приемем предложенията на различните културни институти. Тъй като съм пристрастна към театъра и филхармонията ще ви обърна специално внимание на три представления за възрастни и един концерт.

На 16-ти декември всички, които като мен, все още не са гледали хитовия спектакъл на шуменския театър „Гераците” по Елин Пелин имат възможност да запълнят този пропуск. От театъра обещават актуален прочит на класиката под режисурата на директора на столичния Малък градски театър ”Зад канала” Бина Харалампиева.

На 17-ти пък на шуменска сцена отново ще имаме възможността да видим нашумелия моноспектакъл „Възгледите на един учител за народното творчество” на още по-нашумелия български актьор Камен Донев. Този път той ще играе по специалната покана на ученици и учители от СОУ ”Сава Доброплодни”.

Също за 17-ти е традиционната покана на Филхармония „Шумен” за коледен концерт. За втора поредна година той ще бъде оперетен, с участието на солисти от варненската и софийската оперета.

А на 21 декември шуменският театър ще представи премиерата си „Сълзи и спагети” от Едуардо де Филипо. Постановката е на известния български драматург, бивш зам. културен министър Юрий Дачев. По думите на директора на ДКТ ”В. Друмев” Илия Раев, пиесата обещава много смях на зрителите.

Накрая напомням и за детските театрални представления. Все пак Дядо Коледа ще раздава подаръци само още две седмици, после излиза в зимна ваканция.

Проверете културния афиш на Шумен за декември. Кой знае, може пък и вие да си харесате нещо преди януарската зимна пауза!

За fortisimo.eu – Мина Денева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично На театър и концерт

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414