ФортисимоБезразборният секс няма да ви съсипе (психически)

Е-мейл Печат ПДФ

Безразборният секс няма да ви съсипеСензационно разкритие! Редовното практикуване на секс за една нощ няма да доведе до моралното ни пропадане! Няма дори да измрем от СПИН, или от чума. И това ни го казват учените от Здравния университет в Минесота. Видите ли, оказало се, че средностатистически няма разлика в здравословното състояние на младежите, които правели безразборен секс и тези, които твърдели, че са моногамни. Не думай!

В проучването са взели участие над 1 300 студенти, на възраст от 18 до 24 години. „Толкова бяхме изненадани”, казва пред Fox News Марла Айзенберг, научната отговорничка в изследването. „Народната мъдрост е, че случайният секс, приятелството с облаги и отворените връзки ще ни причинят само проблеми, страдания и емоционални сривове. На това учим децата си от десетилетия”.

Така е, но в случая народната мъдрост беше оборена с механизмите на научното изследване. И какво ще стане сега? Дали ще спрем да си набиваме в главите как безразборният секс е нещо нередно? Не – в твърде лицемерно общество живеем.

От друга страна – случайните контакти наистина могат да ни наранят. Но не самите контакти, а обстоятелствата около тях създават проблемите. Според проучването, най-много засечки стават при различните очаквания. Сещате се – повечето запознанства стават през Интернет, а често там хората просто отказват да бъдат себе си. Лъжат за годините, представят се със стари или чужди снимки…

Вярно е също, че колкото повече партньори сменяте – толкова по-голям е рискът от нежелана бременност, или прихващане на болест, предавана по полов път. По-голямата част от анкетираните обаче казват, че винаги използват предпазни средства, дори когато са в сериозна връзка. Тоест – нивото на риск е приблизително равно и в двата случая.

Безразборният секс няма да ви съсипе

Проучването в Минесота показва не само, че младежите с по-богат сексуален опит притежават адекватна психика и морални ценности. Те дори били много по-толерантни, уверени и откровени. Те познавали собствените си тела и нужди по-добре от моногамните младежи.

Защо се получава това разминаване в представите и реалността?! Та нали всички изброени белези за тези „леки и непорочни” хора са всъщност... ценности? Учените се намесват и дават изненадващо адекватен анализ:

„Полигамията е вид наслада, задоволяваща едно телесно удоволствие. В тези случаи младите разбират какво им харесва и започват да се приемат добре в ролята на сексуално активен зрял човек.”

От всичко това става ясно, че полигамията е опасна и вредна, само когато я обвием в табу. Научният ръководител на изследването Марла Айзенберг завършва труда си така: „Надяваме се, че образователната система, в частта си за сексуалната култура, ще вземе бележки от тези данни и ще насочи учениците към истинските опасности, вместо да ги залъгва с емоционален дискомфорт и да ги кара да се срамуват от себе си”.

За fortisimo.eu – Симо

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Сексът и градът

  Популярно от Сексът и градът

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Сексът, градът и още нещо

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Сексът, градът и още нещо Сексът и градът Безразборният секс няма да ви съсипе (психически)

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414