Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Приятелски огън

Е-мейл Печат ПДФ

Приятелски огънИзригващи вулкани и бляскави водопади – тази картина си представям на Нова година. Ако си мислите, че за празника ще съм на екзотичен остров, лъжете се. Как тогава очаквам подобни картини? В страната няма действащ вулкан, при това около него да се спускат бистрите води на водопад.

Когато огънят работи, картината може да оживее навсякъде. Фойерверките вече могат да нарисуват слънца, сърца и какво ли още не. Комбинацията от силен шум и искри не са открили французите от областта Шампан, а китайците, не знам от коя префектура.

Все още се спори кой е открил огъня, но се знае, че е от хиляди години преди Новата ера. Приблизително около 2000 година преди Новата ера, за да поддържа огнището си един китаец сложил вместо дърва зелен бамбук. След като растението се овъглило, избухнало. Понякога не е нужно да ти падне ябълка на главата, за да се роди откритието. Логично – в Китай бамбукът е в повечко.

Приятелски огън

Няма да се впускам в световната история, ще се върна на моята. Пожелах си да разнообразя тази Нова година с фойерверки и така попаднах на Тодор Попов, управителят на най-голямата фирма в страната за внос, износ и употреба на пиротехника „Енигма”. Той ми обясни, че в балканския нрав на българина е да гърми по всякакви поводи, но най-вече по празниците.

За щастие вече не се залага само на ефекта от гърмежа, а се търси и естетиката. За да се случи обаче мечтаното парти, със специални фойерверки, трябва да се доверя на пиротехник от фирмата.

Приятелски огън

Така е гарантирана безопасността за мен и всички гости. Замислих се, в бюджета си не съм предвидила пари и за това, така че ще използвам фойерверки за масова употреба. Задължително трябва да ги купя от специализирани магазини, посъветва ме Тодор Попов. Там ми гарантират произхода на стоката, пък и мога да потърся отговорност за некачествени продукти. Ще взема няколко римски свещи, пиробатерии, ракети и фонтани. Сигурно е че не искам „пиратки”.

Приятелски огън

Не искам празника ми да попадне под приятелски огън. Ако ще гръмна нещо – то ще е тапата на пенливо вино. По-добре да полея празниците с шампанско, отколкото със сълзи.

За fortisimo.eu – Светла Крумова

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Приятелски огън

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414