Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Пази се!

Е-мейл Печат ПДФ

Предстоят най-светлите празници – Коледа и Нова година. За съжаление обаче, те могат да се окажат и най-опасните. Настроението ни лесно може да се помрачи от прекалена доверчивост, невнимание или лошо стечение на обстоятелствата.

Човек със сигурност не може да предвиди всички опасности и, все пак, добре е да спазваме някои прости указания…

За много от нас празниците са свързани с пътувания, най-често – с личния автомобил. Шофьорите, които познават автомобила си, много добре си знаят как да го подготвят за сняг и лед. Препоръките на Пътна полиция са цели фермани. Освен безусловното спазване на Правилника за движение, според мен, помага спазването на простичкото правило да изберем подходящо време, за да избегнем върховото натоварване на пътищата. По-добре е да пътуваме през светлата част от денонощието. При попадане в задръстване е хубаво да запазим спокойствие и да бъдем търпеливи. Това се отнася не само за шофьора, но и за останалите в автомобила.

От личен опит знам, че хубавата музика и храната в колата доста подобряват настроението на всички. Ако сте с деца, сложете и играчките им на лесно място. Преди да тръгнете на път, проверете всички врати и прозорци, както и електроуредите у дома. Предупредете и съсед, на когото разчитате. Ако му имате доверие, дайте му и ключ от жилището си – за всеки случай. Бъдете внимателни при пазаруване. Не демонстрирайте на публични места, че разполагате с голяма сума пари. Попаднете ли в навалица – на пазара, в магазина, в автобуса или в храма - пазете чантата си.

Да не забравя елхата. Добре е нейното място да бъде далеч от пердетата и други запалими материали. Ако използваме електрическа украса, трябва да проверим добре техническото й състояние. Ако балконът ви е станал малък склад, сега е времето да го разчистите, за да не се подпали нещо от фойерверките в празничните нощи.

Опасностите от всичко светещо и гърмящо също не са за подценяване. Съветите на специалистите за употребата им вече публикувахме. И, само за всеки случай, ви напомняме, че на тел: 166 в Районното управление на МВР и на тел.160 в звената “Пожарна безопасност и спасяване” дежурят хора, готови да ни помогнат., Екипът на „Фортисимо” предварително им благодари, че ще се грижат за спокойствието ни през празниците!

За fortisimo.eu – Мина Денева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Пази се!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414