ФортисимоГрижи за кожата – част втора

Е-мейл Печат ПДФ

Грижи за кожата – част втора Надяваме се, не се заблуждавате, че след навършването на 30 години вече няма смисъл да се грижите за кожата. Напротив! След 40-та година грижите дори се удвояват...

Кожата намалява своята еластичност, изсушава се и става по-чувствителна. Фините бръчки се задълбочават, появява се двойна брадичка. Мерките, които следва да се предприемат, са индивидуални и зависят от типа кожа. Все пак - задължително се минава през антибръчкови и подхранващи терапии, химически или билков пилинг, различни видове маски и компреси, ретинол, витаминни комплекси с витамин А и Е.

При 50 годишните отпускането на лицевата мускулатура е вече факт. Факторите здравословен начин на живот и козметичните продукти, съчетани с труда на козметолога, могат да забавят процесите на остаряването. При тази възрастова група е желателно всяка седмица да се провеждат масажни процедури с продукти, богати на активни биологични съставки, като  ретинол, екстракт от хайвер, перли и морски водорасли, гликолова киселина, дълбок пилинг, процедури с ултразвук и електростимулация на лицевата мускулатура за повдигане на лицевия контур.

Грижите за кожата имат смисъл и при 60-годишна възраст. Кожата започва да се покрива с петна от слънцето и от старостта. Тя е силно дехидратирана, с рязко намалял колаген и естроген. Нужни са хидратиращи, подхранващи и избелващи терапии, активни продукти, съдържащи соев екстракт, ретинол, гликолова киселина, дълбок пилинг, масажи с различни видове минерали и витамини, екстракти от морски и растителен произход.

Рубриката „Красива и здрава” е съвместен проект на fortisimo.eu и козметичен център

alt

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Ново от Красива и здрава

  Популярно от Красива и здрава

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Красива и здрава Красива и здрава Грижи за кожата – част втора

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414