ФортисимоБебето акробат

Е-мейл Печат ПДФ

alt„Чувствам те силно да риташ в мен. Вече и по коремчето отвън може да се разбере къде шаваш. Имаш много място и се протягаш и отскачаш като топка нагоре-надолу. Снощи ме накара да се разплача от щастие.

С тате те гушкахме на дивана и ти ме ритна толкова силно, усетих те толкова живо, че думите ми не можеха да се поберат в устата, нито мислите в ума. Гушнах се в тате и плаках от радост, че си в  мен и си нашето бебе. Колко жени са ми обяснявали за това усещане. Но преди да го изпитам, не разбирах. Не можех да го обясня и на таткото, но той ме разбра и се гушкахме тримата.”

Чувствам се  разцъфваща!

Освен че ме боли гърба (по-точно - тазът) през нощта, нямам други неразположения. Качила съм 4 кг. Бебето е 25 см. Гинекологът може да определи пола.  Вече се вижда, ако бебето иска да го разкрие. Ако е в настроение да се покаже на прегледа с видеозон. На мен ми казаха, че ще е момиче. Роди се момче, т.е. не познаха. Така че - не разчитайте на това ,докато не се срещнете с бебето.

Нося удобни дрехи, загърбих суетата. Мисля си, че в този период коремчето ми е най-добрият аксесоар и съм забравила всякакви дрънкулки и финтифлюшки. Предпочитам чисти тъкани – това допринася за чисто излъчване. Всеки ден сменям дрехите си. Обувам задължително удобни ниски обувки, защото походката започва да се променя – започнах да ходя като пате. Дори не се лакирам (мисля си, че ацетонът прониква през кожата), а ноктите и косата ми на този етап са превъзходни. Винаги съм се оплаквала от ноктите си, защото не мога да ги поддържам сама, а сега нямат нужда от подхранване.

Медитирах много по време на бременността. Заслужава си да посветя отделна статия на тази тема. Медитацията ме успокоява. И бебето също – комуникацията ни се засили, защото можех да наблюдавам поведението му, реакциите му вътре в мен. Лекарите наричат това "пренатално поведение" – т.е. бебето преди раждането също трупа опит и впечатления. То запомня и това зависи от мама и тате, които са непрестанно около него. Пренаталното възпитание е обобщено понятие „което описва организираното, системно и целенасочено въздействие върху пренаталната общност „майка-дете” и има за цел раждането на физически и психически здраво дете, готово да развие нови и адаптивни връзки с външния свят”.
Пренаталното възпитание се осъществява чрез майката в естествения процес на бременността. То не е подчинено на догматични правила, а е естествено вписано в начина на живот на бъдещата майка и нейното обкръжение. За бебо е важно спокойствието.

Днес моят Петър е на годинка и половина. Беше спокойно бебе, а и аз имах спокойна бременност.
За външния вид може много да се каже, но знам, че бременната жена излъчва светлина. Тя е като разцъфващото цвете, което е тръгнало от едно семенце, за да порасне и самото то да даде плод.

Природата ни е толкова съвършена! Наблюдавайте всичко, случващо ви се през тези 9 месеца! Опитайте се да осъзнаете целия процес по създаването на живот. В бременността се съдържат всички трансформации на природата, всички отговори и тайни на сътворението, живота и смъртта.

Разбираш как всичко започва, как свършва и че има смисъл дори в свършването!

За fortisimo.eu – Деси Кръстева

 

1 коментара

 1. Bravo, Desi!

Добавете коментар

Ново от Мама + Тате = Аз

Популярно от Мама + Тате = Аз

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още в Мама + Тате = Аз

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Бебето акробат

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414