ФортисимоСексемеси, или как хормоните срещнаха технологиите

Е-мейл Печат ПДФ

Сексемеси – как хормоните срещнаха технологиятаЧували ли сте думата "сексемеси"? Не? Сигурен съм обаче, че лесно можете да я разтълкувате. Това са съобщения, получени на мобилния телефон, в които не само,че има оферта за интимен контакт, а е прикачена гола снимка, или дори клип. Мултимедията се явява вид реклама.

Мащабно проучване в САЩ показва, че 15 процента от тийнейджърите (12 – 17 г.) са получавали сексемеси. Едва 4 процента от тях обаче признават, че са изпращали такива съобщения.

По-големите са по-склонни да споделят, че използват сексемеси. При 17 годишните процентът удря ниво от 30 пункта. Те твърдят, че разпращат еротични снимки не толкова като визитна картичка или свалка, а като еротичен подарък на гаджетата си.

Анонимните анкети от проучването са на друго мнение. Едно момиче пише: „Ако някое момче от училище иска да излезе с теб, той несъмнено ще ти изпрати снимка на интимните си части. Получавам такива поне по 10 пъти на ден”. Друга девойка пък споделя: „След като една моя приятелка скъса с гаджето си, той разпрати голите ѝ снимки до всички от класа . Това я съсипа и провали живота й.”

Сексемеси – как хормоните срещнаха технологията

Психолозите обясняват, че явлението "сексемеси" се е засилило през последните две години, защото все повече ученици притежават телефони с камери. Полицаите във Феърфакс, САЩ мислят кардинално. Пред washingtonpost.com сержант.Бил Фултън обяснява, че остане ли тази технология, ще се запази и проблемът. Премахнат ли я, всичко ще бъде наред.

Глупости! Дайте да забраним уеб камерите и Интернет тогава.

Ясно е още, че явлението не е само американско. И тук съм виждал мои приятели и приятелки да се хвалят с подобни визуални покани. Аз лично не съм получавал сексемеси на мобилния си телефон, може би защото не съм конфигурирал MMS функцията. Но пък помня няколко много забавни предложения, които са идвали като обикновен SMS.

Родителите трябва да се примирят, че децата им се осъзнават все по-рано като сексуални същества. Нормално е да използват технологиите около тях, за да изразяват своите пориви.

Да не забравяме, че най-известният български случай с ученическо порно, заснето с мобилен телефон, тръгна от Шумен. Помните ли? Погледнете само колко интересни ключови думи ни предлага чичо Google, ако напишем невинната фраза „ученичка от шумен”.

Сексемеси – как хормоните срещнаха технологията

Така че - нека си поговорим откровено! Получавали ли сте, изпращали ли сте, виждали ли сте сексемеси? Намирате ли за нормално тийнейджърите да си препращат голи снимки? Как бихте реагирали, ако разберете, че детето ви изпраща такива?

За fortisimo.eu – Симо

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Сексът и градът

  Популярно от Сексът и градът

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Сексът, градът и още нещо

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Сексът, градът и още нещо Сексът и градът Сексемеси, или как хормоните срещнаха технологиите

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414