Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Малката принцеса

Е-мейл Печат ПДФ

Малката принцесаТова е една история, почти като приказка, но не съвсем. Защото в реалния живот, освен красота, е нужен и талант. Комбинация от двете, и то по много, притежава 6-годишната Сузан Джемил. Вече три години тя дефилира за Агенция за модели и модерен балет “Фаворит”.

Жъне успех, след успех. На всички конкурси „Мини мис и мистър”, на които се е явявала, си тръгва с титла. През лятото на 2009 получава короната от Националния конкурс „Малка мис България”, в категорията от 3 до 5 годишна възраст. Този приз дава правото на Сузан да се яви на Световния детски фестивал и конкурс за красота „Крал и Кралица на Вселената 2009”, който се провежда в Йоханесбург, ЮАР. В конкурса участват 41 деца от 15 държави, от всички континенти.

Малката принцеса

В началото на декември Сузан и майка й тръгват за африканската държава, за да напишат своята приказка. Момичето, определено от журито като срамежливо дете, печели титлата. Първо място в нейната възрастова група, първа подгласничка на Кралицата. Тоест – Принцеса.

Малката принцеса

Мислите, че това е лесно? Не, не е. Тя е преодоляла 5 тура:
І-ви, ІІ-ри и ІІІ-ти са дефиле, съответно с национални носии, ежедневно облекло и вечерен тоалет. ІV-ти тур включва интервю и презентация на България на английски език. В V-ти тур участниците се представят със своя албум с професионални снимки. Нейните са направени от шуменския фотограф Красимир Кънев. В този кръг журито оценява не само майсторството на фотографа, а и фотогеничността на претендентите.

Малката принцеса

„Мисля, че се справих добре.”, споделя скромно Сузан след завръщането си пред своя ментор Албена Рахнева. Освен титлата „Първа принцеса“, Сузан печели в Йоханесбург и две специални награди – за най-красив ежедневен тоалет и за най-фотогеничен участник.

Малката принцеса

Много са нещата, които Сузан ще запомни от тази приказка . Трудностите по време на конкурса. Отделянето от майка й и строгостта на журито. Тези неща обаче се компенсират някак си със страхотните запознанства и преживявания. Летните лъчи на Йоханесбург запечатват контрастиращи със зимата в България емоции. Да се снимаш до малки лъвчета в сафари парк, не се случва всеки ден.

Малката принцеса

Да се учиш от новото си африканско приятелче как се брои до 10 на неговия език, а то да се мъчи на нашия, си е запомнящо предизвикателство.

Малката принцеса

Каква е тайната на нейния успех ли? Тя е изключително талантливо и артистично дете. Няма време за себе си от уроци по английски, пеене, пиано, художествена гимнастика, а е само на 6 години.

Малката принцеса

Има безрезервната подкрепа на своите родители, които неотлъчно са до нея. Сузан има и по-голям брат – Тунай, на 9 години. Той също има много спечелени титли от модни конкурси. За него ще ви разкажем в някой от следващите броеве на fortisimo.eu.

 

За fortisimo.eu разказвач на приказки днес бе Светлана Крумова

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Малката принцеса

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414