Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Искам...

Е-мейл Печат ПДФ

Искам...Всеки има своята приказка. Но никой не мисли нейният край да е щастлив. Защото, както знаем, финалът за всички ни е един и същ. Затова е някак нормално да живеем с мисълта и желанието всеки ден да е максимално пълноценен. С надежда очакваме да ни се случи това, което искаме.

Напоследък Скайп пожеланията надхвърлят дори възможностите на мисълта да се концентрира върху най-точното. Незнайно откъде се вземат и ни заливат всякакви стихчета, наричанки и какво ли още не, които ние (с надежда, че желанието ни ще се сбъдне) препращаме на всички абонати в списъка си.
 
Ето какво беше последното, което получих:
„Секс, Любов, Късмет, Успех, Богатство, Кола, Жилище, Сватба – избери си дума и ми я върни! А това изпрати на всички.Ако се върнат при теб 3 еднакви думи, това ще ти се случи на Нова Година!”

Искам...

И аз, с надежда да се сбъдне, го изпратих на част от скайп списъка ми. Имам и такива, на чийто профил винаги стои табела „Не занимавай абоната с глупости”. Не живея с мисълта, че това, което си пожелах, ще ми се сбъдне точно на Нова Година, защото няма как.
 
Не получих три еднакви отговора. Не трябва да си психолог, за да знаеш от какво имат нужда хората около теб. Но все още съм изненадана по какъв праволинеен начин всеки си написа какво всъщност му липсва.

Искам...

Да, логиката е такава – изпращайки една от тези думи, казваме какво ние нямаме, а желанието е съвсем различно – то не се описва с тези думи. Поне за мен е така. Една от приятелките ми върна думата „сватба” – не означава, че има всичко останало, но това го иска най-силно.

Няма как да ни съвпаднат отговорите: аз вече направих една сватба, поне засега не мисля за втора. А дали щяха да съвпаднат повечето, ако присъстваше думата „здраве”? Случаен или нарочен пропуск ли е липсата му? Май без него нито една от тези останали думи/действия биха били възможни. Но за това да му мислят онези, които съставят такива наричанки.

Искам...

Аз пак ще си пожелая същото и навръх Нова година. Пък и съм  убедена, че не съм единствената. Пак ще изям най-малко три парчета, при това – не от една и съща коледна или новогодишна баница. Късмет ще имам. А като ми се сбъдне това желание, ще си намисля и друго. И така – до финала на моята приказка. Тя може да не е с добър край, но всеки ден от нея да е истински щастлив. Искам...

За fortisimo.eu – Светла Крумова

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Искам...

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414