Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Година като година, ама не съвсем

Е-мейл Печат ПДФ

Година като година, ама не съвсемНеизбежно всеки се замисля какво му донесе, отне и с какво ще запомни годината, на която къса последния лист от календара. Така и аз, а първото, което ми дойде на ум е – „година като година, ама не съвсем“.

За мен това е година на баланса. Баланс на чувства, преживявания, успехи и разочарования. Сякаш се раздели на две – започна успешно, щастливо, а във втората й част се появиха притесненията и въпросите: „Как?“ или „Ами ако не?!”
 
Иначе и през тази година не постигнах велики неща, но пък свърших някои така,че да съм доволна от себе си и да заспивам спокойна. Не прочетох нова книга, но научих нови неща. Създадох контакти, но запазих и старите. Харчих много, а сега се справям и с „постна” пица. Смях се с приятели и преживях големи притеснения – за мен, децата и колегите. Година като всички други, но не съвсем.

Отиващата си сега 2009 започна с нови надежди, радости и нов живот. Сред нас дойде едно мъниче, заредено с обичта на всички около него. Дай, Боже, всекиму такова начало! Дъщеря ми стана „горда” първолачка и разкри сама, че Дядо Коледа е преоблечен чичко.

Заканвах се, че няма да гласувам и пак отидох. Следях „свинската” епидемия, тъжих със засегнатите и се молих да „прескочи” децата ми. Загубих човек, за който ми беше навик да е тихо, но винаги с нас. Ядосвах се на безсмислени и излишни смърти по пътищата. Радвах се със семейството си и с колегите. Радвах се за малки неща, но почти ежедневно.

Да – моята лична 2009 г. не е белязана от ярка и запомняща се история. За хората това може би е година като година, но сега – в края й, се чувствам спокойна и удовлетворена от това, което имам. Обичам и рутината на делника, и наближаващите семейни празници, носещи отново онази сладка надежда, че другата година ще е ярка, запомняща се, ще промени всичко и всички.
А ако не – пак ще си бъде година като година. Но точно такава, каквато аз я желая. Всъщност… ярка с това, че съм доволна от каквото имам, от близките ми. От това, че те са около мен. От това, което съм свършила. Желая същото и на вас – удовлетворяваща, спокойна и ярка, лична 2010 г.
Още една година премина в разходната ми част. Сложих още някое и друго килце. Отново не се научих да изчислявам проценти. Радвам се, че нямам конфликти с хората и влизам без „задължения” в новата година. Не дължа извинения, емоции, чувства към себе си и околните. И ми стана много хубаво, като описах всичко това за fortisimo.eu.

На поканата за публичен личен отчет на отминаващата година във fortisimo.eu откликна Мариана Добрева.

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Година като година, ама не съвсем

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414