Фортисимо



Талантливи и чувствителни – има такива мъже!

Е-мейл Печат ПДФ

Талантливи и чувствителни – има такива мъже!Щастливка бях през отиващата си 2009 г.! Щастлива съм с преживяванията си, щастлива съм с многото нови приятелства, които създадох. Изкуших се да запозная читателите на fortisimo.eu с един от моите нови приятели.

Той е талантлив, внимателен и романтичен млад мъж! Все още има такива! Освен това е един от художниците, включил се в „Зимен салон 2009“ – съвместен проект на Дружеството на шуменските художници и СБХ – Шумен. Изложбата е експонирана в художествената галерия „Елена Карамихайлова“ до 15 януари.

Евгени Весков е художник, обича фотографията и пее с ентусиазъм. Изобщо той е пълен с изненади, но в това ще се убедите сами.

Нели Русева: Откога рисуваш?

Евгени Весков: Откакто се помня (смее се). Не, не – шегувам се. Рисувам от 5 – 6 клас, когато наистина се запалих. Имаше едни списания "Юный художник" и те като че ли ме провокираха. Но тогава още не осъзнавах, че искам професионално да се занимавам с рисуване. Впоследствие нещата си дойдоха на мястото, след редица желания, които имах за бъдещето си и които се меняха през годините. Учих в училището по изкуствата СОУ "Сава Доброплодни". След това завърших Шуменския университет. Още докато учех станах член на Дружеството на шуменските художници, а сега съм Председател. Днес вече имам две самостоятелни изложби. Премиерата ми бе във Варна. Смятам, че тамошната галерия "Буларт" е наистина важна за българското изкуство. Втората бе в Шумен в Центъра за съвременно изкуство. Харесвам тези изложби. Всъщност не ми трябва количество самостоятелни изложби. Бих искал да показвам на хората само творби, при които не съм направил никакъв компромис със собствените си разбирания за изкуството.

Талантливи и чувствителни – има такива мъже!

Нели Русева: А фотографията? Мислех си, че художниците са ревниви по отношение на това изкуство. Какво обичаш да снимаш?

Евгени Весков: Има неща, които снимам с очите на артист. Други – като спомени. Не се занимавам професионално с фотография, но не бих пропуснал да документирам пътувания с приятели, като примерно последното ни лято на Родопите. Хубави снимки имаме и от северното Черноморие и от Шуменското плато. Снимките от купоните с приятели например носят особено удоволствие. Първо ти улавяш момента, а после улавящ и другите. Цялото преживяване е вълнуващо. Поне за мен.

Нели Русева: Обичаш и да пееш. Всъщност имам чувството, че обичаш да пееш всичко. От U2, Depeche Mode, U2, Cafe Del Mar, Chemical Brothers, Faithless, Massive Attack, през Любэ, до Ъпсурт и любимата ти българска музика!

Евгени Весков: Много обичам музиката! Край мен винаги трябва да звучи музика. Е, с малки изключения (загадъчна усмивка). Харесвам както ретро парчетата, така и най-новите. Просто зависи от мястото където съм в момента, от компанията и настроението ми. На дискотека обичам денс музика, защото мога да танцувам.

Нели Русева: Творческите натури са странни, различни, често бягат от шума и реалния свят. Ти имаш ли си странности?

Евгени Весков: Сигурно имам. Приятелите ми ме знаят. Не съм типичния художник. Сигурно това е една от странностите ми. Иначе се възприемам за нормален, в рамките на допустимото (смее се). Бягството ми от тукашната реалност е с приятели и на разходки. Или екскурзии в чужбина. По-любопитно ще ми е да науча от другите дали съм странен.

Талантливи и чувствителни – има такива мъже!

Нели Русева: Романтичен ли си?

Евгени Весков: Може би не го показвам. Привидно може да не изглеждам романтичен, но смятам че съм. Да оставим момичетата да определят това. Особено две от тях (пак усмивка). Те си знаят!

Нели Русева: Какво би посветил на жена – картина, снимка или песен?

Евгени Весков: Все пак не съм поет или музикант, за да си позволя да посветя стих или песен. Художник съм. От друга страна картините ми не са с особено романтична тематика, но ако момичето до мен ги харесва – с удоволствие бих и подарявал картини. Има стихове и песни, които много добре изразяват чувствата ми и когато съм влюбен мога да посветя и стих и песен. Особено напоследък (пак усмивка). А какво по-хубаво от това да зарадваш жена с цвете или букет? Красиво е като нея!

Нели Русева: Знам, че октомврийските „Везни“ са много раними, и чувствителни. Какво те разстройва, какво те кара да се ядосваш?

Евгени Весков: Да, раним съм, но обикновено не го показвам. И може би съм малко наивен в очакването си към другите. Като всеки човек се разстройвам от лъжата, несправедливостта, арогантността. Арогантността и озлоблението много ме ядосват. По принцип съм спокоен човек или по-скоро съм твърде търпелив и толерантен. Гледам да не отвръщам с лошо и дори понякога нарочно се държа прекалено добре с хора, които дразнят. Това тях ги обърква, а и понякога ги кара да започнат да се държат приятно.

Талантливи и чувствителни – има такива мъже!

Нели Русева: Как си представяш една празнична вечер?

Евгени Весков: С приятели или със семейството ми. Изобщо с весела компания, която да ме кара да се отпусна. Сега е Коледа и по това време на годината обичам да съм със семейството си. Много ги обичам!

За fortisimo.eu този талантлив и чувствителен млад мъж с удоволствие представи Нели Русева

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Интервю

    Популярно от Интервю

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още от Интервю

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Интервю Интервю Талантливи и чувствителни – има такива мъже!

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414