Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Бела година!

Е-мейл Печат ПДФ

Правя това всяка година. Баща ми го наричаше „рекапитулация на отиващата си година“. Нещо като да оформиш сметката, преди да я платиш. Да отделиш белите от черните бобени зрънца, за да прецениш повече добро или зло си изпитал през последните 365 дни.

Посрещнах 2009 г. бременен с очаквания за по-добро. Мария беше в седмия месец, за развитието на бизнеса имаше ясни планове, а за световната криза говорехме колкото да предоставим допълнителни аргументи за слабостта на кабинета Станишев.

После една държавна агенция, която трябваше да се грижи за развитието на информационните технологии в България, спря четири радиостанции. Сред тях – и нашата. Последва тотално преобръщане на плановете и много въпроси. Как става така, че когато ме споходят тежки мисли за връзката между бизнеса и властта – управляват социалистите?

Роди се дъщеря ми Бела! Държавата разреши да подновим излъчването на радиото. Запретнахме ръкави и се върнахме в играта. За кризата вече се говореше по друг начин, а приятели започнаха да описват реалните й проявления в техния бизнес.

България провежда парламентарни избори. Типично шоу с предизвестен финал. Все пак – изненада! Този, дето трябваше да спечели, взе повече от очакваното. Надежда! Като че ли за първи път българската политика даваше усещането за стабилност. След тези избори бе ясно едно – към безспорната икономическа криза няма да прибавим политическа. Клиентите спряха да си плащат. Ние също спряхме. Бела се измъчва от колики!

Новите управляващи говорят, че правителството на Сергей Станишев било по-лошо, отколкото сме мислели. При подреждането на държавата, естествено, закриха онази агенция по информационните технологии, дето спираше излъчването на радиостанции. Парите изчезнаха. Вече всички знаем какво е кризата. Бела вече е с едно зъбче!

Бизнес плановете от началото на 2009 г. изживяха естествената си промяна. Враждебната околна среда изискваше промяна в тактиката и запазване на стратегията за развитие. Радиото отпразнува 15-та годишнина в ефира и удължи лицензията си с нови 15 години. Създадохме fortisimo.eu! Свикнахме с кризата. Работим повече, а не печелим дори половината на онова, което печелехме преди. Бела вече сяда и се надявам до Нова година да направи първата си крачка.

Сметката, моля! Слагаме край на една бедна и лоша 2009 г.. Слагаме край на една година, в която полагахме усилия да задържим съдбата си в собствените си ръце. Слагаме край на година, която съумя да върне стари страхове и да ни накара да разберем, че сме били неблагодарни през 2007 и 2008 г.. Черни и бели бобени зрънца сортират добрите и лошите ми дни от всичките 365. Каква е годината, която изпращам?

Бела се опитва да ми каже нещо. Всъщност, пиша за дъщеря си в първото интернет списание за българската поп-култура, което създадохме с приятели. Каква е 2009-та ли? Добра или лоша – не знам! За мен 2009-та ще си остане една „Бела година!“.

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

4 коментара

 1. .......и в крайна сметка "белите" зрънца или дни,които идват от най-близките ни,от това,че са с нас,осмислят и придават завършеният вид на живота ни,на цялата година.Трудна година като цяло / говорят,че и още по-трудно ще става,което си и личи/, но Бела вече направи "бели" и всички следващи ви години.Да е жива и здрава хубавата Бела !
 2. Да ти е жива и здрава Бела! 2009 е добра за твоето семейство, защото имате Бела.я Нека и следващите години бъдат добри за семейството ти!
 3. Трудна година!Без съмнения!Трудна като като зачеването и отгледнато на малкото дете!Много безсънни нощи ,притеснения,вълнения... Дори само появата на мъничката Бела,обаче е достатъчно основание да се определи2009 година като успешна!
 4. Трудности винаги има и ще има -въпросът е да намираме смисъл за това,което правим.Смисълът са нашите деца-те осмислят нашия живот!Равносметка правим в края на годината ,но нека не забравяме ,че всеки край всъшност e начало на нещо ново.Във Всеки се таи НАДЕЖДАта новото да е по-добро от изминалото! Нека новата 2010 година бъде успешна за всички ни!

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Бела година!

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414