Фортисимо



Салати за Нова година

Е-мейл Печат ПДФ

Едва отминала коледната нощ и следващият повод за стабилно похапване вече чука на вратата. Предстои празникът, на който може би се изяжда най-голямо количество храна, имайки предвид времетраенето на целия „ритуал”.

Неслучайно винаги в навечерието на Нова година лекари ни заливат отвсякъде с предупреждения за преяждане и препиване. И ние от fortisimo.eu сме абсолютни чревоугодници, така че, може да се каже, идва „нашият” празник .

Като за начало ще ви предложим няколко вида салати, с които да „подложите” стабилно, преди основната вечеря. Първата е най-лека от всички, а приготвянето й отнема най-малко време. Всичко, което ви трябва е 1 кутийка майонеза, 250 гр извара, 1 пакет печен пипер, 2 лъжици кисело мляко, копър и чесън, сол на вкус. Нарежете пипера на дребно и объркайте с останалите продукти. Това е цялата философия.

Втората салата е с риба тон. Нужна ви е малка консерва риба и 5 по-големи картофа, които да сварите и намачкате. В отделен съд нарежете на дребно малко кисели краставички. Към тях прибавете сварени и нарязани на ситно моркови. Всички продукти объркайте в голяма купа с рибата тон и 1 майонеза. Ако е необходимо посолете на вкус.

За третата салата ви трябват 5 сварени и нарязани на дребно картофа, 3-4 варени яйца, кисели краставички, също нарязани на дребно, и 1 майонеза. Всичко се обърква и се оставя да престои за час в хладилника.

Сами изберете с коя салата ще изненадате близките си, но в никакъв случай не им давайте да прекаляват, за да остане място и за основното ястие.

Необходими продукти:

Салата с пипер:
1 майонеза,
250 гр извара,
1 пакет печен пипер,
2 л. кисело мляко,
копър, чесън, сол на вкус


Салата с риба тон:
1 консерва риба тон,
5 средно големи картофа,
кисели краставички, моркови,
1 майонеза


Салата с варени яйца:
5 средно големи картофа,
3-4 варени яйца,
кисели краставички,
1 майонеза


За fortisimo.eu салатите забърка Силвия Терзиева (снимки taggalaxy.de)

 

1 коментара

  1. с такива салати не ни е нужно основно ястие...аз мисля,че към втората салата може да се прибави и нарязана на кубчета жълта ябълка...правила съм така,но с ролца от раци и гостите бяха очаровани,но и така предложена е доста вкусно.

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Хапвай с нас

Популярно от Хапвай с нас

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още в Хапвай с нас

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Хапвай с нас Хапвай с нас Салати за Нова година

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414