ФортисимоНа Цанков жълтият некролог

Е-мейл Печат ПДФ

Съвсем очаквано, според изконните булевардни повели, тази седмица „другата” българска преса изглеждаше като жълт некролог на един от основните си герои през последните години – Боби Цанков…

Застреляният преди дни скандален радиоводещ беше един от пласьорите на сензации, свързани с подземния свят, във вестник „Уикенд”. Така че можеше да се очаква редакцията на тази медия да задоволи в най-голяма степен любопитството на читателите. И без това, от няколко дни насам, публиката пречупва всичко в държавата през показното убийство в центъра на София.

Досами главата на вестника стои блага снимка на Цанков, с надпис „1979-2010”. Челото на броя пък внушава, че „Уикенд” знае повече от всички за убиеца на радиоводещия. В подзаглавието се твърди, че килърът на Цанков и този на банкера Емил Кюлев са един и същ човек. Според източници на „Уикенд” от средите на разследващите случая криминалисти – покушението е струвало 50 000 евро. Вестникът не се противопоставя на официалната теза, че Маргините са забъркани в цялата работа, като дори добавя, че Цанков е бил таен свидетел срещу тях.

Естествено че доскорошните колеги на радиоводещия тръгнаха да разказват повече и за неговата „тайна сватба”. Както и за съпругата му, с която, според разкритията на Венета Райкова, очаквали дете. От тук ще разберете, че жената на Боби се казва Юлия и работи като дознател. Любовта променила и двамата. Юлия се затворила за колегите си, а Боби приключил с бохемския нощен живот. Каква приказка!

Не е пропуснат и звездният миг за самореклама, чрез демонстрация на редакционна смелост: Всички статии по темата минават под гриф – „Второ покушение срещу автор на „Уикенд”. Препратка към убийството на друг писател за живота в престъпния свят – Георги Стоев.
 
Конкурентът „Галерия” запазва графиката на жълт некролог и също поставя снимка на Цанков до главата си на първа страница. Тук обаче вече се прокрадва и съмнение за причастността на Маргините към това убийство. Лично главният редактор Кристина Патрашкова се пита – „Братята – палачи, или жертви?”.

Няма как да пропуснем и историята на една гнусна снимка, която стана оръжие в не особено приличната конкуренция между „Уикенд” и „Галерия”. Санитар бил заснел мъртвия Георги Илиев в моргата на бургаската болница, минути след извършената му аутопсия. Пет години по-късно находчив човек продава този фотос на „Галерия”, според признанията на Кристина Патрашкова в „Шоуто на Иван и Андрей”.

Можем да предположим, че човекът е взел пари и от конкурента „Уикенд”, който очевидно също разполага с определената за „скандална” снимка. Усеща се гняв в уточнението на „Уикенд”, че именно редакцията, сдобила се с фотото, го е „дарила” на всички медии в България, с право да я публикуват.

Проблемът е, че „Галерия” излиза ден преди „Уикенд” и, възползвайки се от това, Патрашкова лепва снимката начело. Честта на останалите  прецакани колеги от „Уикенд” се защитава с тезата, че именно те са решили благородно да отстъпят сензационната картинка на всички (разбирай – и конкуренти) в страната. В нездравата конкуренция между жълтите обаче на второ място остана въпросът дали подобни снимки изобщо имат място по страниците на вестниците.

Лично ние сме убедени, че ако снимката не се бе появила в „Галерия” – със сигурност щеше да грози първата страница на „Уикенд”. Просто такива са жълтите повели. Вестник „ШОУ” е извън графиката на некролога. Поради простата причина, че когато вече беше по будките, Боби Цанков бе още жив.  

За fortisimo.eu – 04.01.2010 – 10.01.2010 год.

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Глухарче

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Глухарче

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Глухарче Глухарче На Цанков жълтият некролог

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414