Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Иде ли краят на шуменския „Пулицър“?

Е-мейл Печат ПДФ

Докато събирахме мислите си относно наградите и ролята им в нашия живот разбрахме, че имаме и новина в тази област. Общинският съветник доц. д-р Юрий Проданов е внесъл предложение за отмяна на наградата, давана от шуменския общински съвет за „обективно, пълно и всестранно“ отразяване на неговата дейност.

Провинциалният „Пулицър“ бе учреден през 2004 г. и вече пети пореден път повдига въпроси – все около смисъла си. „Според мен – професионално задължение и цел на всеки журналист е да описва „обективно, пълно и всестранно” събитията, на които е свидетел”, пише в мотивите си за отмяна на наградата доц. Проданов, който е и ръководител на катедра „Журналистика и масови комуникации“ в местния университет. Той намира за смущаващ и факта, че една институция дава награда, със съответния финансов еквивалент, за това някой да популяризира и отразява нейната дейност.

Мотивите за отмяна на шуменския „Пулицър“ всъщност се споделят от мнозинството местни журналисти. Доказателство е фактът, че годишната анкета не се ползва с голямо уважение сред тях. Това пък доведе до „служебни“ номинации в последния момент. Ей така – колкото да се запази честта на общинския съвет.

Впрочем, излишно притеснение, с оглед на абсолютната обществена незаинтересованост кой ще бъде носител на наградата. „Като се има предвид, че така наречените „ресорни журналисти”, пишещи за работата на общинския съвет, а и медиите в Шумен са краен брой – нищо чудно скоро наградата да се превърне в „преходна купа” от турнир, към който липсва интерес” посочва още доц. Проданов и предлага на колегите си да отменят приза. Да го отменят, в името на авторитета на отделните журналисти и колективния орган на местното самоуправление.

Идва ли краят на шуменския „Пулицър“? От отговора на този въпрос ще проличи дали е настъпила промяна в нагласата на общинарите към наградните традиции и раздаването на отличия, почетни знаци, степени и звания в Шумен.
Все въпроси, които по-скоро разделят общността, отколкото да открояват нейните герои. Като се започне от провинциалния „Пулицър“, премине се през „Наградата на Шумен“ и се стигне до удостояването със звание „Почетен гражданин“…

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Иде ли краят на шуменския „Пулицър“?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414