Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Награда за цялостен принос

Е-мейл Печат ПДФ

В началото на новата 2010 г. екипът на fortisimo.eu отново обръща внимание на суетата човешка. Този път – през призмата на наградата. Онзи миг, в който колеги, обществени организации, държавни или общински институции оценяват и похвалват усилията и личния ни принос за общото развитие.

Само преди дни завърши поредният парад на суетата. България отново излъчи своите „Спортист на годината“, „Мъж на годината“, „Грация на годината“, „Актьор на годината“ и какво ли още не на годината… И, сякаш годината им се стори твърде кратка, та затова отличиха дори и „Човек на XXI век“.

За съжаление у нас споменът за дадена класация е твърде тясно свързан със скандалите, завихрени около нея. Дълготрайността на този спомен, срокът му на годност, е право пропорционален на данданията, която се е вдигнала. Родните класации не произвеждат герои или примери, достойни за следване. Вместо това – постоянно повдигат въпроси за своята състоятелност. Остават в сферата на суетата, която (като всеки грях) оставя само неприятно усещане от спомена за изживяна мимолетна сладост.

Случвало ли ви се е да пишете автобиография и съвсем съзнателно да пропускате факта, че сте носител на някаква награда? Кофти е! Защото наградата – по някакъв безумен начин – обезсмисля нещо, с което може би наистина се гордеете в личен план. То си е вашето лично постижение, а хората (при това – често водени от съвсем приятелски подбуди) ви го отнемат.

Досега си мислех, че това важи само за зле скалъпените класации. Миналата година обаче видях как дори  американският президент, едва ли не, се оправдава! И то защо? Защото ще получи присъдената му Нобелова награда за мир. Волю-неволю!

Ако е вярно това, че присъдената ни награда всъщност ни кара да забравим, да подценим нещото, което сме постигнали… Ако ни кара да се чувстваме отдадени на своята и суетата на уклоните, вместо на действителните си цели… Кой би желал тогава да получи награда за цялостен принос към нещо си?!
п.с. Иначе е вярно също, че никой няма нищо против комплиментите… Само да не са наградни.

За fortisimo.eu – Розен Иванов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Награда за цялостен принос

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414